Свет

Илон Маск критикује Асошијејтед прес: "То је крајње левичарска пропагандна машинерија"

Он је то написао у одговору на објаву у којој се указује да је та агенција покушала да "оповргне" један од инцидената са америчким председником Џозефом Бајденом
Илон Маск критикује Асошијејтед прес: "То је крајње левичарска пропагандна машинерија"© Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Амерички милијардер Илон Маск критиковао је новинску агенцију Асошијетед прес, назвавши је "крајње левичарском пропагандном машином".

Он је то написао у одговору на објаву у којој се указује да је та агенција покушала да "оповргне" један од инцидената са америчким председником Џозефом Бајденом.

Реч је о инциденту који се догодио током предизборног скупа у Лос Анђелесу 15. јуна, када се амерички председник "заледио" на бини.

Иако је инцидент забележен на видео-снимку, Асошиејтед прес тврди да се "тада није догодило ништа необично", позивајући се на анонимни извор.

Маск је раније критиковао новинску агенцију Ројтерс, коју је назвао "најгорим" традиционалним медијем на свету. Он је био незадовољан извештавањем о привредним и инвестиционим активностима произвођача електричних возила "Тесла", чији је власник.

У објавама на друштвеној мрежи Икс, коју такође поседује, Маск је позвао људе да не верују Ројтерсовим новинским извештајима о његовој компанији.

image