Свет

Трамп окренуо плочу: Сад игра на зелену карту, за све странце који дипломирају у Америци

Доналд Трамп је често током својих говора причао да имигранти који се илегално налазе у земљи угрожавају јавну безбедност, краду послове и владине ресурсе
Трамп окренуо плочу: Сад игра на зелену карту, за све странце који дипломирају у АмерициGetty © Scott Olson

Доналд Трамп је често током својих говора причао да имигранти који се илегално налазе у земљи угрожавају јавну безбедност, краду послове и владине ресурсе. Наиме, он је сада предложио да странци који дипломирају у Америци "аутоматски" уз диплому добију и зелену карту како би остали у земљи.

"Ако сте завршили факултет, мислим да би требало да аутоматски као део ваше дипломе добијете и зелену карту да бисте могли да останете у овој земљи", рекао је Трамп у "Ол-ин" подкасту, пренео је данас Ројтерс.

Током разговора за подкаст, Трамп је окривио пандемију вируса корона што није могао да спроведе све мере које је желео док је био председник.

Рекао је да зна за приче људи који завршавају врхунске факултете и желе да остану у Америци, али не могу за то да обезбеде визе, чиме су приморани да се врате у своје матичне земље, посебно наводећи Индију и Кину.

Трампов предлог за зелене карте, оштро се разликује од његових најчешћих порука о странцима, истиче АП.

Трамп је често током својих говора причао да имигранти који се илегално налазе у земљи угрожавају јавну безбедност, краду послове и владине ресурсе. Такође је обећао да ће ако буде изабран извршити највећу депортацију у историји Америке.

Током свог мандата, Трамп је предложио ограничења легалне имиграције, као што су породичне визе и програм лутрије за добијање усељеничке визе.

image