Свет

Трамп поручио: Американци су народ који је залутао, а САД умиру због ситуације на граници

Бајденова администрација мрзи сопствену државу, а сам Бајден не покушава да поправи ситуацију на граници, која ће се претворити у катастрофу, изјавио је бивши амерички председник
Трамп поручио: Американци су народ који је залутао, а САД умиру због ситуације на граници© Tanjug/AP Photo/John Locher

Бивши амерички председник Доналд Трамп назвао је Американце нацијом која је залутала и окривио политику садашњег лидера Сједињених Држава Џозефа Бајдена, преноси ТАСС.

"Ми смо народ који је једноставно изгубио свој пут. Али нећемо дозволити да се тај ужас настави. Бајден представља претњу демократији из много разлога. Он је неспособан", казао је Трамп на скупу у Невади.

Он је нагласио да предлози актуелне америчке администрације на челу са Џозефом Бајденом не помажу у заустављању "инвазије" илегалних миграната у Тексас, а да је граница земље као "отворена рана".

"Бајденова администрација мрзи сопствену државу, а сам Бајден не покушава да поправи ситуацију. Сједињене Државе умиру због ситуације са илегалним имигрантима. Земља никада није била у таквој ситуацији, а која ће се само погоршавати", навео је Трамп и додао да Вашингтон не штеди на помоћи Кијеву и шаље му милијарде долара.

Трамп је нагласио да је вероватноћа да ће се у САД догодити терористички напад 100 одсто, због великог броја илегалних имиграната.

"Наша земља иде у пакао због неспособних или лоших људи. Терористи пристижу неконтролисано из целог света и постоји 100 одсто шанса да ће доћи до великог терористичког напада у САД", упозорио је Трамп.

Имиграциона криза у Тексасу

Национална гарда Тексаса подигла је ограду од бодљикаве жице у близини границе са Мексиком како би се борила против илегалне имиграције. Администрација Џозефа Бајдена жалила се Врховном суду, који је наложио да се ограда уклони раније ове недеље. 

Међутим, државне снаге безбедности блокирале су приступ савезним патролама.

Гувернер Грег Абот је са своје стране изјавио је да власти државе Тексас намеравају да самостално заштите део америчко-мексичке границе од инвазије илегалних миграната, уколико федералне власти САД не буду у стању да се изборе са тим задатком.

image