Свет

Обамина полусестра учествовала на демонстрацијама у Кенији

На протестима су били видљиви натписи попут "Колонијализам никада није окончан у Кенији", док су окупљени скандирали "Ово је наша земља. Ово је наша нација"
Обамина полусестра учествовала на демонстрацијама у КенијиGetty © Gerald Anderson/Anadolu

Кенијска активисткиња Аума Обама, полусестра бившег председника САД Барака Обаме, била је у уторак међу демонстрантима на које је бачен сузавац током демонстрација испред зграде парламента у Најробију, преноси  Си-Ен-Ен.

Полиција је у уторак отворила ватру на демонстранте који су покушавали да упадну у парламент Кеније, при чему је најмање пет демонстраната убијено, неколико десетина рањених, а делови зграде парламента запаљени док су посланици доносили закон о подизању пореза.

Ауму Обаму је новинар Си-Ен-Ена одвео у страну и упитао зашто је тамо.

"Овде сам због – погледајте шта се дешава. Млади Кенијци протестују за своја права. Протестују са заставама и транспарентима. Не могу више ни да видим", рекла је она и додала:

"Гађају нас сузавцем."

На протестима су били видљиви натписи попут "Колонијализам никада није окончан у Кенији", док су окупљени скандирали "Ово је наша земља. Ово је наша нација".

Аума Обама је раније објавила своје фотографије са протеста објавила на друштвеној мрежи Икс.

Канцеларија бившег председника САД Барака Обаме саопштила је да тренутно нема коментар о инциденту који укључује Ауму Обаму или насиљу у Кенији.

image