Свет

Аеродром у Милану добија Берлусконијево име

Вест је саопштио министар саобраћаја Италије и некадашњи Берлусконијев савезник Матео Салвини
Аеродром у Милану добија Берлусконијево име© Riccardo Fabi/NurPhoto via Getty Images

Аеродром Милано- Малпенса, највећи међународни аеродром у Италији, понеће име бившег италијанског премијера, покојног Силвија Берлусконија.

Да ће некадашњи лидер Италије који је водио четири владе, од 1994. до 2011. добити ову почаст, саопштио је министар саобраћаја и дугогодишњи Берлусконијев савезник, Матео Салвини, лидер десничарске странке Лига.

Он тврди и да је регион Ломбардија коме припада Милано, добио одобрење италијанске управе цивилног ваздухопловства да преименује аеродром част Берлусконија.

"Пошто је коначна одлука на министру саобраћаја, ја сам спремна да на њу ставим мој потпис, са поносом и емоцијама, у знак сећања на мог пријатеља Силвија, великог бизнисмена, великог грађанина Милана и великог Италијана", навео је Салвини на друштвеној мрежи Икс, уз фотографије Берлусконија и аеродрома у Милану.

Берлускони који је преминуо прошле године у својој 86. години, био је лидер странке десног центра Форца Италија, и сматрају га за једну од личности које су изазивале највеће контроверзе. Хваљен је због харизме и снаге воље, али, било је и оних који су га критиковали тврдећи да је популиста.

image