Свет

Западне трупе у Украјини: Салвини поручио Макрону да сам иде да се бори

Коментаришући изјаве својих западних колега, италијански политичар је поручио да треба да се лече
Западне трупе у Украјини: Салвини поручио Макрону да сам иде да се бори© Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Политичари који се залажу за слање западних трупа у Украјину опасни су по друштво, изјавио је Матео Салвини, заменик премијерке Италије Ђорђе Мелони и лидер десничарске партије "Лига", пошто се категорички успротивио тој идеји, пренео је "Паризијен".

Одговарајући на питање новинара о недавним изјавама председника Француске Емануела Макрона и некадашњег премијера Италије Марија Монтија да Запад не би требало да искључи опцију слања трупа у Украјину, Салвини је рекао да његове колеге "треба да се лече".

"Опасни су они који заговарају ову идеју и говоре о томе као да је то нешто нормално, што важи и за Макрона и за Монтија. Ако толико желе да се боре, нека иду у Украјину већ сутра, тамо их очекују", истакао је Салвини.

Лидер "Лиге" већ се оглашавао о овом питању у марту када је оптужио француског лидера да представља опасност и за Италију и цео континент.

Салвини је прокоментарисао и инаугурацијски говор председника Русије Владимира Путина – имајући у виду да је први човек Русије, између осталог, позвао на дијалог, италијански политичар се нада да ће "2024. бити година мира, а не војника који одлазе у Украјину да гину".

image