Путин: Зашто Америка пребацује носаче авиона у Средоземно море?

"Не видим смисао, шта САД намеравају да раде, да бомбардују Либан? Шта хоће да ураде? Или су једноставно решили некога да заплаше? Али тамо има људи који се више ничега не плаше", рекао је руски лидер

Оно што се данас дешава  је ужасно, схватамо да је ескалација насиља са обе стране велика, али је потребно тежити ка томе да се цивилне жртве смање колико је то могуће, рекао је руски председник Владимир Путин, коментаришући последњу ескалацију израелско-палестинског сукоба.

Он је објаснио да је пре више година донета одлука о стварању две државе, Израела и Палестинске државе, али, као што сви знамо, до сада је, "због различитих околности", створена само једна од њих - Израел. 

Притом, истакао је он, Израелци данас контролишу и део територија који Палестинци сматрају за своју древну земљу. 

Путин се, такође, осврнуо и на изјаве да је Иран наводно допринео ескалацији палестинско-израелског конфликта, рекавши да за те оптужбе, као и обично, нема доказа. 

"Иран, као и обично, оптужују без доказа", закључио је он.

Скренуо је пажњу и на то што САД данас концентришу своје групе носача авиона ближе ка граници Израела, што ће, по његовом мишљењу, само погоршати ситуацију. 

"Не видим смисао, шта САД намеравају да раде, да бомбардују Либан? Шта хоће да ураде? Или су једноставно решили некога да заплаше? Али тамо има људи који се више ничега не плаше", прокоментарисао је.

Опширније прочитајте овде.