Вучић са Фон дер Лајен: КиМ и неувођење санкција Русији наше највеће препреке ка ЕУ

Ми смо спремни да наставимо разговоре. Плашим се да нећемо видети ЗСО скоро. Верујем да добар део људи у Европи то види, указао је председник Србије после сусрета са председницом Европске комисије

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас, после разговора са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, да Србија никада неће признати независно "Косово" и оценио да су однос са Приштином и неувођење санкција Руској Федерацији две препреке на путу ка ЕУ.

"Србија је посвећена очувању мира и стабилности, зна своје обавезе и испуњаваће их у складу са договорени али је за Србију јасно шта не може да учини противно уставу. Знамо шта је држава Србија прихватила. Одговорно ћемо се понашати у испуњавању својих обавеза, а очекујемо да неки други испуне своје обавезе које је требало да испуне пре 11 година", рекао је Вучић после разговора са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.

Вучић је нагласио да Србија никада неће признати независно "Косово". 

Он је подсетио да Приштина не формира ЗСО већ 11 година и не примењује оно што је потписала, за разлику од Србије која зна шта су њене обавезе и испуњава их.

Опширније прочитате овде.