Радник признао пропуст који је изазвао судар возова код Оџака

Ислеђење ове несреће врши истражна комисија Инфраструктуре железнице Србије

У несрећи која се догодила када је путнички воз налетео на теретни између Раткова и Оџака повређене су 52 особе, а међу њима је петоро људи са тежим повредама, речено је Танјугу у служби Хитне помоћи у Оџацима.

"Пет особа је теже повређено, остали су лакше повређени и они су пребачени у болницу у Сомбор, док је један младић, стар 19 година, пребачен у болницу у Новом Саду", наводе из Хитне помоћи у Оџацима.

Танјугу је синоћ у МУП-у речено да је повређено око 20 особа.

Из "Инфраструктуре железнице Србије" синоћ је саопштено да је путнички воз између Раткова и Оџака налетео на теретни воз, да у овом судару нема погинулих, да су повређена четири путника, као и да је машиновођа повредио раме.

Оба воза кретала су се из Новог Сада ка Богојеву, а до судара је дошло када је путнички воз сустигао теретну железничку композицију и ударио у задњи вагон теретног воза.

Инфраструктура железнице Србије саопштила је данас да је током истражног поступка запослени тог предузећа Ј.М. на пословима отправника возова у станици Ратково усмено признао пропуст у раду који је изазвао настанак синоћне железничке несреће код Оџака, када је путнички воз налетео на теретни.

У даљем истражном поступку ће ово бити потврђено након прикупљања материјалних доказа и утврђивања чињеница под којима је дошло до личног пропуста у раду запосленог, наведено је у саопштењу Инфраструктуре железнице Србије.

Према прелиминарним информацијама, машиновођа је, након уочавања препреке спровео кочење, изашао из кабине и додатно спречио теже последице.