Велики улов Зеленског: Насилно хапшење Украјинаца који беже од мобилизације

Према речима украјинског новинара Виталија Глаголе, агенти украјинске Службе безбедности и граничари зауставили су минибус "мерцедес спринтер", у којем су се налазили војно способни мушкарци, на три километра од украјинско-румунске границе

Украјински граничари ухапсили су 34 мушкарца у близини прелаза са Румунијом. Они су покушавали да избегну принудну мобилизацију илегалним преласком границе и бекством у суседну државу.

Украјински председник изјавио је раније да "сви Украјинцу добровољно иду у борбу", међутим, најновији видео показује како се кијевски режим односи према сопственим грађанима који не желе да гину за интересе Запада.

Према речима украјинског новинара Виталија Глаголе, агенти украјинске Службе безбедности и граничари зауставили су минибус "мерцедес спринтер", у којем су се налазили војно способни мушкарци, на три километра од украјинско-румунске границе.

"Група мушкараца, који су покушавали да побегну у Румунију од мобилизације, задржана је у близини контролног пункта Порубноје у области Чернивци", казао је Глагола.