Шта су Руси запленили у Авдејевки: Америчка техника из Вијетнамског рата и британско оружје

Припадници Оружаних снага Русије су показали трофеје освојене код Авдејевке – амерички оклопни транспортер М113, британски "пинцгауер" и турски оклопни аутомобил "кирпи"

Руски војници групе трупа Центар су током напада на Авдејевку запленили страну ратну опрему, укључујући амерички оклопни транспортер М113, као и турска и британска оклопна возила, јавио је дописник "РИА Новости" и поделио снимак трофеја.

"Ово је један од најпопуларнијих оклопних транспортера америчке војске, који је коришћен током рата у Вијетнаму. Оружаним снагама Украјине испоручена је прилично велика серија. Овај модел је значајан по томе што је и транспорт за минобацач калибра 120 мм", рекао је заменик команданта батаљона за наоружање са кодним именом Ротор, представљајући М113.

Возило није оштећено, у добром је техничком стању, оценио је и појаснио да је опрема једноставно напуштена и практично нетакнута ватром.

Али то није све, борци групе Центар су се, демонстрирајући заробљене трофеје, провозали турским оклопним аутомобилом "кирпи" који је некада био на располагању Оружаним снагама Украјине.

Још један трофеј који је руска војска освојила код Авдејевке је британско оклопно теренско возило "пинцгауер вектор 718" са распоредом точкова шест пута шест.

Више о "улову" руских војника прочитајте овде.