Селаковић за РТ Балкан: Фицо је озбиљан државник и суверени лидер

Говорећи о изјави шефа мађарске дипломатије Петера Сијарта, да Мађарска неће гласати за резолуцију у о Сребреници, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је рекао да то говори да још увек има оних који се не труде да слепо следе диктат или заповест

Када се нешто тако ужасно догоди, све за тренутак застане. Невероватно звучи да у једној држави и то чланици ЕУ тако олако дође до покушаја убиства председника Владе, изјавио је за РТ Балкан министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, коментаришући рањавање словачког премијера Роберта Фица.

"Шта год бих вам рекао, недовољно је. То је нешто чега се ужасавам и што осуђујем. Надам се да ће господин Фицо бити добро и њему лично желим свако добро, његовој породици и свакако братском словачком народу", рекао је Селаковић. 

Министар је цитирао председника Александра Вучића, поручивши да је словачки премијер један од ретких суверених и слободољубивих лидера у данашњој  Европи, у времену када се чује само један глас, када је пожељан само један тон.

Опширније прочитајте овде.