Геноцид и кукавичје јаје, или: Србија није сама против Колективног запада

Заседа је Србији и Српској припремана деценијама, али победа у Генералној скупштини Уједињених нација могла би да се покаже као Пирова. Наравно, под условом да урадимо оно што смо и најавили

Премијер Грузије Иракли Кобахидзе открио је да му је један европски комесар припретио да ће проћи као његов колега из Словачке Роберт Фицо. Оливер Вархељи, дотични комесар који је иначе задужен за комшилук и проширење Европске уније а уз то изгледа иду и претње и уцена, признао је да је стварно рекао то о Фицовој судбини за Кобахидзеа, али му је жао што је извучено из контекста. Па је испало да прети а било је то само пријатељско упозорење грузијском премијеру шта ће му се десити ако не поступи онако како му Брисел (и Вашингтон) налажу поводом закона о страним агентима. Истовремено из Словачке јављају да атентатор можда није био усамљени стрелац јер је нека непозната, трећа особа избрисала историјат претрага на Фејсбуку, док руска Спољна обавештајна служба упозорава да истим круговима којима је засметао Фицо сметају и премијер Мађарске Виктор Орбан и председник Србије Александар Вучић.

Обе земље у четвртак су се усудиле да у Њујорку у Генералној скупштини Уједињених нација гласају против антисрпске резолуције о Сребреници. А председник Србије је после свог наступа и гласања констатовао да је завршио каријеру". Многе ми ствари неће опростити, казао је, а "ово је било ексер у сандуку".

Опширније прочитајте овде.