Спорт

ФСС уводи "Дијамантску лопту", спрема се изградња фудбалских центара

Кровна организација српског фудбала је донела важне одлуке на седници у петак
ФСС уводи "Дијамантску лопту", спрема се изградња фудбалских центара© Fudbalski savez Srbije

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије (ФСС) донео је одлуку о изградњи регионалних центара у Нишу и Новом Саду и о додели признања "Дијамантска лопта" и "Златна лопта" заслужним репрезентативцима.

"У Спортском центру ФСС у Старој Пазови у петак је одржана седница Извршног одбора којом је председавао Бранислав Недимовић, потпредседник ФСС. Једна од најважних одлука односи се на реализацију пројекта модернизације фудбалске инфраструктуре и инсталације најмодернијих травнатих подлога на свим теренима Суперлиге, али и широм Србије", стоји у објави на сајту ФСС.

Додаје се да је донета одлука о изградњи регионалних фудбалских центара у Нишу и Новом Саду, пројеката који ће бити од капиталне важности за развој фудбала у Србији. Поред нових центара у Нишу и Новом Саду, предвиђена је и реконструкција Спортског центра ФС Београда на Ади Циганлији.

Усвојен је и календар такмичења за сезону 2024/25. Чланови фудбалске Владе усвојили су одлуку о додели јавних признања за значајна фудбалска остварења. "Дијамантску лопту" ФСС добиће играчи са више од 75 наступа, Душан Тадић (106) и Александар Митровић (89).

"Златна лопта" ФСС припашће играчима који су одиграли 50 и више утакмица у дресу најдражих боја, Филипу Костићу (62), Немањи Гудељу (60) и Николи Миленковићу (51).

Важна одлука Извршног одбора односи се и на усвајање Предлога Стратегије развоја фудбала у Србији за период 2024 – 2028. Наставља се и помоћ клубовима широм Србије, регионалним фудбалским савезима у спортској опреми. До сада је више од 2.000 клубова добило донацију ФСС.

Усвојен је и Финансијски извештај за период за прошлу годину, као и Извештај независног ревизора за 2023. годину. Чланови ИО ФСС упознати су и са потписаним спонзорским уговорима ФСС.

image