Спорт

Баражна паљба Јовићевог Мајамија у "Гардену", Оклахома убедљива против Пеликанса

Екипа Мајамија савладала је Селтиксе у Бостону 111:101 и изједначила резулат у НБА плеј-оф серији на 1:1, док су Тандери убедљивим тријумфом против Њу Орлеанса 124:92 дошли до предности од 2:0 у плеј-офу Западне конференције

Одличан меч одиграо је Мајами у "Гардену" и направио брејк против најбоље екипе из лигашког дела такмичења - 111:101.

Гости су имали егал током првог полувремена, да би у наставку утакмице јаком одбраном поптуно пореметили игру Селтикса и на крају дошли до изједначења у серији 1:1.

Гости су феноменално шутирали за три поена - убацили су чак 23 тројке из 43 покушаја, на шта Селтикси нису имали одговор.

Тајлер Хиро је предводио "Врелину" са 24 поена и 14 асистенција, Бем Адебајо је додао 21 поена и 10 скокова, док је запажену ролу имао и Никола Јовић.

Репрезентативац Србије на терену је провео 25 минута и за то време уписао 11 поена (тројке 3/4), 9 скокова и 6 асистенција.

Бостону нису помогли ни Џејлен Браун са 33, ни Џејсон Тејтум са 28 постигнутих поена, пошто једноставно нису имали подршку остатка екипе.

Трећи меч серије игра се у ноћи између суботе и недеље на Флориди.

Док први носилац на Истоку већ има проблема, на Западу потпоно другачија прича - екипа Оклахома Ситија је убедљиво савладала Пеликансе 124:92.

Домаћин је већ у првој четвртини стекао двоцифрену предност, коју је до краја меча само увећавао и дошао до предности од 2:0 у серији.

Шеј Гилџус-Александер био је најефикаснији појединац меча са 33 поена, док је Чет Холмгрен додао 26.

У пораженој екипи, која је још једном играла без повређеног Зајона Вилијамсона, бољи од осталих био је Јонас Валанчијунас са 19 поена.

image
VV inauguration
banner