Економија

НИС најавио дивиденду: За пет акција грађани добијају око 600 динара

Скупштина акционара НИС а.д. Нови Сад одобрила је исплату дивиденди акционарима у износу од 23,3 милијарде динара
НИС најавио дивиденду: За пет акција грађани добијају око 600 динараwww.globallookpress.com © Thomas Brey

Грађани који поседују акције Нафтне индустрије Србије добиће дивиденду од 120,8 динара нето за сваку деоницу односно око 600 динара за пет акција, колико смо добили од државе пре десет година. 

Скупштина акционара НИС а.д. Нови Сад одобрила је исплату дивиденди акционарима у износу од 23,3 милијарде динара односно бруто износ по акцији од 143,29 динара. То је око 120 динара нето по акцији док је прошле године било око 30 динара по акцији. Право на исплату дивиденди имају сви акционари који су имали акције НИС 29. јуна ове године, пише "Блиц".

Када ће бити исплата дивиденде и када акционари могу да очекују уплату новца од бесплатних акција на рачун, НИС ће накнадно саопштити.

Акције НИС је почетком 2010. године добило 4,8 милиона грађана, а свако од њих добио је по пет акција ове нафтне компаније.

Новац од дивиденде грађани могу да подигну на шалтеру предузећа "Пошта Србије". Све што је потребно је лично присуство и лична карта. Грађани који немају рачун за бесплатне акције у "Пошти" новац од дивиденде могу да подигну у својој банци.

image