Економија

Агенција за енергетику: Поскупљује гас од новембра

Агенција за енергетику је саопштила да је Савет Агенције дао сагласност на одлуке органа управљања 31 јавног снабдевача о новим ценама природног гаса за јавно снабдевање, које ће се примењивати почев од 1. новембра
Агенција за енергетику: Поскупљује гас од новембраGetty © David McNew

Савет Агенције за енергетику (АЕРС) је на данашњој седници дао сагласност о новој цени природног гаса у јавном снабдевању од 1. новембра која ће бити повећана за 10 одсто и износиће 4,54 дин/кWх без пореза и такси (односно 5,02 дин/кWх са порезима и таксама).

АЕРС је саопштила да је Савет Агенције дао сагласност на одлуке органа управљања 31 јавног снабдевача о новим ценама природног гаса за јавно снабдевање, које ће се примењивати почев од 1. новембра.

Како је наведено, просечна цена природног гаса за све купце који имају право на јавно снабдевање по регулисаним ценама, утврђена на основу максимално одобреног прихода и предвиђених количина природног гаса за продају купцима на јавном снабдевању у Србији, је виша за 10 одсто и износи 4,54 дин/кWх без пореза и такси (односно 5,02 дин/кWх са порезима и таксама).

Сагласност Агенције објављује се у Службеном гласнику РС и на интернет страници Агенције.

"И након ових корекција, просечна цена природног гаса за јавно снабдевање у Србији (без такси и пореза) и даље је једна од најнижих у Европи", наведено је у саопштењу.

image