Економија

Ново радно време граничног прелаза са Мађарском

До краја јануара следеће године гранични прелаз Хоргош 2 ће, уместо од 7 до 19 часова, свакодневно радити без прекида.
Ново радно време граничног прелаза са Мађарском© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA

Радно време међународног граничног прелаза Хоргош 2 од данас ће, због очекиваног већег прилива путника у време предстојећих празника, бити продужено.

До краја јануара следеће године овај гранични прелаз ће, уместо од 7 до 19 часова, свакодневно радити без прекида. Како наводе из Управе царина, то се чини због појачаног промета путника и возила преко државне границе, и не односи се на аутобуски и теретни саобраћај.

Из Управе царина подсећају путнике да на овом граничном прелазу важе иста права и обавезе за путнике, као и на сваком другом.

"Што се тиче девиза, односно новца, унос девиза у Србију је потпуно слободан. Могу да унесу девиза колико год желе. Уколико је износ већи од 10.000 евра, тада су дужни то да пријаве царинском службенику. Што се тиче робе, треба да знају да је лични пртљаг ослобођен од плаћања царинских дажбина. У лични пртљаг знамо сви шта спада, одећа, обућа, ствари за личну хигијену и слично. И за наше држављане је важно да су ослобођени од плаћања царине на робу у вредности до 100 евра, која је за личне потребе", каже Синиша Антонијевић из Управе царина.

image