Економија

Руски произвођач луксузних возила најављује нови модел: Бизнис класа по приступачнијим ценама

Први модел аутомобила у луксузној линији "Аурус" је била лимузина "Сенат". Производња овог возила је почела у мају 2021. године и сада се продаје за 36,5 милиона рубаља, односно за око 365.000 евра
Руски произвођач луксузних возила најављује нови модел: Бизнис класа по приступачнијим ценамаwww.globallookpress.com © © Maksim Konstantinov

Руски произвођач луксузних возила "Аурус" започиње производњу нових аутомобила бизнис класе који ће се продавати већ од 2025. године по приступачнијим ценама, изјавио је данас потпредседник Владе Русије и шеф Министарства индустрије и трговине Русије Денис Мантуров.

"Планирамо да покренемо линију аутомобила Ес класе у блиској будућности... Постоје и Ес класа и Е класа. Биће у другој ценовној категорији, приступачнији, њихова производња ће бити масовнија", рекао је Мантуров, преноси "Комерсант".

Он сматра да ће нови аутомобили фирме "Аурус" бити "интересантни и престижни" за купце.

Први модел аутомобила у луксузној линији "Аурус" је била лимузина "Сенат". Производња овог возила је почела у мају 2021. године и сада се продаје за 36,5 милиона рубаља, односно за око 365.000 евра.

У новембру 2022. године је започела производња другог Аурусовог модела СУВ "Комендант" који је доступан купцима за око 337.000 евра.

Председник Русије Владимир Путин је у августу 2023. године наложио Влади Русије да државни службеници треба да се возе у аутомобилима домаће производње, а председник Државне думе Вјачеслав Володин је рекао да ће руски посланици у будућности користити возила компанија "Москвич", "Лада" и "Аурус".

image