Економија

Продаје се још један симбол Београда: Познати хотел у власништву компаније у стечају

Стечајни дужник "Денјуб риверсајд" продаје се по почетној цени од 3,17 милијарди динара (око 27 милиона евра), а најважнији део те имовине је београдски хотел "Југославија"
Продаје се још један симбол Београда: Познати хотел у власништву компаније у стечају© ATA Images/Antonio Ahel

Агенција за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ) објавила је да се продаје имовина предузећа "Денјуб риверсајд" у стечају, а најважнији део те имовине је београдски хотел "Југославија".

Како је наведено на сајту, стечајни дужник "Денјуб риверсајд" продаје се по почетној цени од 3,17 милијарди динара (око 27 милиона евра).
Јавно надметање биће одржано 22. марта.

Подсетимо, парцела на којој је зграда хотела припада компанијама "МВ Инвестмент Д.О.О." и "Денјуб Риверсајд Д.О.О.". Београдски секретаријат за урбанизам и грађевинске послове огласио је у септембру прошле године рани јавни увид за план према којем ће на месту садашњег хотела "Југославија" нићи комплекс са небодером.

Уместо некада чувеног хотела, на овом месту предвиђена је изградња комплекса са објектом висине до 155 метара, док је планирана површина будућег комплекса 240.000 квадрата.

Компанија "МВ Инвестмент д.о.о" из Београда, ћерка фирма "Миленијум тима", финансирала је израду Плана детаљне регулације (ПДР) за Блок 11 и дела Блока 10, којим се предвиђа и реконструкција овог објекта.

image