Економија

Продаје се хотел Славија: Почетна цена 25 милиона евра

Предмет продаје је удео у власништву Републике Србије, што представља 100 одсто укупног капитала субјекта приватизације
Продаје се хотел Славија: Почетна цена 25 милиона евра© CC-BY-SA 2.0 /LukaP

Министарство привреде објавило је јавни позив за учешће у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје хотела Славија у Београду по цени од 24,94 милиона евра. Предмет продаје је удео у власништву Републике Србије, што представља 100 одсто укупног капитала субјекта приватизације.

Према извештају овлашћеног проценитеља, укупна процењена вредност капитала на дан 31. децембар 2022. године износила је 24.940.661 евра, а почетна цена за продају капитала износи 100 одсто процењене вредности капитала. Проглашени купац продајну цену мора уплатити одједном, преноси Танјуг.

Заинтересована лица могу поднети пријаве за учешће у поступку најкасније до 24. новембра ове године до 12 часова. Продајна документација ће бити доступна од 4. октобра.

Отварање главног коверта и коверте са ознаком "Подаци о понуђачу" биће одржано 28. новембра у просторијама Министарства привреде у Кнеза Милоша 20, у Београду, у 10 часова.

Накнада за откуп продајне документације износи 150.000 динара. Сви заинтересовани дужни су да уплате депозит од 2.494.066,10 евра или у динарској противвредности обрачунатој по средњем курсу НБС-а на дан плаћања, а све на начин како је предвиђено упутством за понуђаче.

Депозит се може уплатити у готовом новцу или полагањем првокласне банкарске гаранције, а на износ депозита се не обрачунава камата.

Право на учешће у поступку има домаће или страно, правно или физичко лице, које је поднело захтев за откуп продајне документације, потписало уговор о чувању поверљивих података и откупило продајну документацију и које испуњава квалификационе услове.

За привредно друштво услов је да је самостално остварило пословни приход у 2022. години у износу од најмање 50 милиона евра и да је самостално остварило пословни и нето добитак у 2022. години. За инвестициони фонд са својством правног лица је обавезно да је имао укупну активу у вредности од најмање 250 милиона евра у 2022. години, док физичко лице мора да приложи доказ да поседује новчана средства у износу од најмање 25 милиона евра.

Право на учешће у поступку има и конзорцијум правних или физичких лица, од којих је бар један члан конзорцијума поднео захтев за откуп продајне документације, потписао уговор о чувању поверљивих података и откупио продајну документацију, и који кумулативно испуњава услове.

image