Култура

Солистички концерт Бесонова у Руском дому: Октобарско вече уз Скрјабина, Рахмањинова и Чајковског

Млади пијаниста Иван Бесонов је лауреат најпрестижнијих међународних такмичења и у Београду ће извести дела најутицајнијих руских композитора с краја 19. и почетка 20. века
Солистички концерт Бесонова у Руском дому: Октобарско вече уз Скрјабина, Рахмањинова и Чајковског© Руски дом у Београду

Министарство културе Руске Федерације, уз подршку Руског дома у Београду, приредиће 25. октобра у 19 часова солистички концерт пијанисте Ивана Бесоновa, у оквиру Четвртог руско-српског културног форума.

Иван Бесонов (22) је први руски музичар који је победио на такмичењу младих извођача класичне музике "Евровизија 2018" и лауреат је многих престижних такмичења.

Са 18 година је освојио Гран-при на Међународном омладинском такмичењу "Фредерик Шопен", а лаурет је и Међународног такмичења "Антон Рубинштајн", такмичења "Клавирска минијатура у руској музици", "Млади таленти Русије" и такмичења "Гранд пиано компетишен".

Талентовани Бесонов сарађивао је са водећим светским диригентима, попут Валерија Гергијева и Владимира Спивакова, активно учествује на фестивалима и изводи солистичке концерте у најпознатијим концертним дворанама широм света.

Пијаниста чији се наступи заказују и планирају годинама унапред у Београду ће извести дела најутицајнијих руских композитора с краја 19. и почетка 20. века.

На програму су дела Скрјабина, Прокофјева, Рахмањинова и Чајковског.

Улаз на овај концерт у Руском дому је слободан.

image