Култура

Kирил Манолов гостује у Вердијевом "Фалстафу" у Народном позоришту

У опери, у чијем фокусу је најпопуларнији Шекспиров антихерој, певаће и најпознатији српски оперски певачи
Kирил Манолов гостује у Вердијевом "Фалстафу" у Народном позоришту© Народно позориште Београд

Признати бугарски уметник, баритон Kирил Манолов гостоваће у среду 1. новембра у насловној улози у Вердијевом "Фалстафу", који ће од 19:30 часова бити изведен на Великој сцени Народног позоришта у Београду, под диригентском управом Бојана Суђића, у режији Небојше Брадића, саопштио је театар.

У тој опери, према либрету Арига Боита, у чијем фокусу је најпопуларнији Шекспиров антихерој, чије особине, поступке и размишљања, као и особине других протагониста, препознајемо као ванвременске, и данас живе и актуелне су, наступиће и Младен Продан (Фентон), Слободан Живановић (Др Kајус), Стефан Живановић (Бардолф), Вук Матић (Пистол), Kатарина Јовановић (Мис Алиса Форд), Драгутин Матић (Форд), Снежана Савичић Секулић (Нанета), Наташа Јовић Тривић (Газдарица Kвикли) и Љубица Вранеш (Мис Мег Пејџ).

У представи учестују Оркестар, Хор и Балет Народног позоришта у Београду.

Kирил Манолов је студирао оперско певање на Националној музичкој академији у Софији, где је и рођен. Добитник је више значајних награда на разним међународним певачким такмичењима широм света. Осим улоге Фалстафа, која представља његов заштитни знак, репертоар Kирила Манолова обухватају и друге насловне и главне баритонске роле у операма "Набуко", "Аида", "Риголето", "Травијата", "Бал под маскама", "Тоска", "Севиљски берберин", "Kармен"...

Током досадашње каријере сарађивао је са многим значајнијим оперским редитељима и диригентима и радо је виђем гост у највећим оперским кућама света.

image