Култура

Снима се филм "Излет" по роману Миће Поповића: Омаж црном таласу

Сценарио потписују Ненад Павловић и Јован Поповић, а филм ће бити омаж њиховим очевима - сликару, редитељу и књижевнику и писцу и редитељу Живојину Павловићу
Снима се филм "Излет" по роману Миће Поповића: Омаж црном таласу© Тодор Бокан

Редитељ Ненад Павловић снима филм "Излет" по истоименом роману сликара, филмског редитеља и књижевника Миће Поповића, чија се премијера очекује почетком 2025. године, саопштили су данас продуценти.

Аутор трилера "Траг дивљачи" (2022) Павловић од почетка априла на Дунаву код Новог Сада снима свој други играни филм на основу Поповићевог (1923-1996) романа "Излет" из 1957. године.

Како је најављено, "Излет" ће бити сниман до 10. маја на локацијама у Петроварадину, речном острву на Дунаву, као и у Београду.

Сценарио потписују редитељ Ненад Павловић и сликарев син Јован Поповић, а у саопштењу се додаје да ће филм бити омаж њиховим очевима - редитељу Живојину Павловићу и Мићи Поповићу.

"Идеја аутора је да се кроз филмски израз ода почаст великим епохама наше културе Зенитизму у књижевности, Медиали у сликарству и црном таласу у кинематографији", наведено је у саопштењу.

"'Излет' ће бити црно-бела филмска прича која говори о трагању младог уметника за смислом, слободом, уметничким изразом, али и проналажењем свог места у свету који га окружује", наводи се у саопштењу.

Како је наведено, главног јунака Тому игра Стефан Вукић, а у подели су и Јово Максић, Ненад Хераковић, Радослав Миленковић, Денис Мурић, Радоје Чупић и Милена Павловић. У филму играју и Милена Радуловић, Милица Трифуновић, Марија Опсеница, Елизабета Ђоревска, Антонио Скарпа , као и Драган Бјелогрлић и Предраг Мики Манојловић.

"Излет" самостално продуцира филмска кућа "Дигимедија", продуцента Предрага Поповића, а у ауторском тиму је и директорка фотографије Бојана Андрић.

image
VV inauguration
banner