Магазин

Момак из Русије је "бог" посластичарства: Његове торте одушевљавају милионе људи широм света

Инспирисан научно-фантастичним филмовима, цртаћима, животињама и уметницима, руски посластичар Јевгениј Костјученко прави реалистичне торте. Видео-снимци које објављује на друштвеним мрежама преко ноћи постају вирални и сакупљају на десетине милиона прегледа и лајкова.
Момак из Русије је "бог" посластичарства: Његове торте одушевљавају милионе људи широм света© Youtube / @namelesscake_art

Када неко ради оно што воли - резултат једноставно не може да изостане. Доказ томе је и младић из Москве, Јевгениј Костјученко, који се већ 8 година бави посластичарством, од којих је 6 година посебно фокусиран на прављење 3D реалистичних торти.

Сваки детаљ на његовим тортама је ручно рађен, па чак и када поново направи исту торту, она никада не буде идентична претходној. Они који су имали прилике да у његовој уметности уживају и уживо, а не само гледајући снимке на интернету једногласно тврде да не би имали срца да поједу такву торту.

Инспирација за слатка ремек-дела долази са свих страна

Своја знања, вештине и креативност Јевгениј редовно дели са пратиоцима на друштвеним мрежама, који у његовом садржају уживају и у њему црпе идеје за сопствене важне догађаје. Талентовани младић несвакидашњег занимања наводи да до идеја за своја слатка ремек-дела долази релативно брзо и лако, најчешће уз помоћ других платформи.

"Често тражим инспирацију на Пинтересту", навео је Јевгениј у интервјуу за један руски портал. Осим тога, неретко користи као извор креативности и позната филмска остварења, како за малишане, тако и за одрасле. Управо једна таква торта му је и донела светску славу и милионе обожавалаца.

Торте руског посластичара сакупљају десетине, па и стотине милиона прегледа

Убедљиво најпознатији и највиралнији видео-снимак Јевгенија објављен је на његовом налогу на Инстаграму који носи назив @nameless_cake. Видео у коме популарни посластичар прави торту по мотивима цртаног филма "До неба" сакупио је чак 149 милиона прегледа и тако постао други најгледанији на свету снимак на тему слаткиша.

Од првог места га дели тек 28 милиона прегледа, а будући да је снимак подељен у марту - није немогуће сакупити их. "Ово је други светски рекорд, одмах после француског посластичара Гишона. Сјајно је било гледати како се постепено "пењем" прво на треће, а онда и на друго", поделио је своје емоције Јевгениј.

image