Магазин

Топ пет најпознатијих руских инфлуенсерки

У Русији, као у целом свету, модни блогери уживају велику популарност на друштвеним мрежама, а њихове профиле прате милиони људи, црпећи инспирацију за одевне комбинације и модне додатке. Доносимо вам Инстаграм профиле познатих руских блогерки које свакодневно одушевљавају својим аутфитима. Осим што лепотом одузимају дах, иза свеке од њих стоји занимљива прича
Топ пет најпознатијих руских инфлуенсеркиGetty © Francois Durand

Јана Рудковска 

Супруга прослављеног руског клизача и олимпијског светског шампиона Јевгенија Пљушченка, једна је од најпознатијих и најпраћенијих Рускиња на Инстаграму. Јанин профил прати чак 6 милиона људи, а садржај који објављује је у вези са модом, путовањима и породичним животом.

Лена Перминова 

Тридесетчетворогодишња блогерка и мајка четворо деце, бивши модел и супруга руског медијског могула Александра Лебедева права је Инстаграм сензација. Своју каријеру започела је сликавши се за популарни магазин "Плејбој", након чега је њена каријера кренула узлазном путањом, а Лена се винула у сам врх светске модне индустрије, сарађујући са великим брендовима попут Шанела и Валентина. На Инстаграм налогу који прати 2.6 милиона људи  дели незаборавне тренутке са луксузних путовања, одевне комбинације, али и породичне тренутке са супругом и њихово четворо деце.

Улјана Сергејенко 

Права дива руске модне сцене, модна дизајнерка Улјана Сергејенко ужива популарност на Инстаграму већ неколико година, а њен лик и дело из дана у дан прати скоро пола милиона људи. Ова успешна пословна жена и власница модног бренда 2021. године постала је прва у историји чланица Федерације високе моде у Паризу, и тиме стекла право да гласа у процесу одабира кандидата за учешће у Недељи високе моде у Паризу. Њен Инстаграм профил права је ризница слика које одишу гламуром и високом модом.

Маријана Јелисејева 

Ова млада девојка долази из руског града Томска, а део живота пре него што се преселила у Москву провела је у Санкт Петербургу. Поред модног блога на Инстаграму који прати близу 400 хиљада људи и коме је изузетно посвећена, Маријана је и предавач и стилиста.

Катја Гусе 

Још један стилиста на списку познатих блогерки из Русије, и девојка која је свој Инстаграм блог почела да води из љубави према моди, и не слутећи да ће се њене одевне комбинације које је сликала у одразу огледала постати занимљиве толиком броју људи. Данас Катју прати чак 370 хиљада људи из целог света. На њеном профилу могу се пронаћи најразличитије комбинације, за свачији укус понешто: од минималистичких аутфита за сваки дан, па све до потпуно несвакидашњих комада које Катја вешто комбинује са лежерном гардеробом. 

image
VV inauguration
banner