Магазин

Like Nastya: Руска инфлуенсерка која је са само 9 година зарадила чак 260 милиона долара

Са само 9 година, руска инфлуенсерка Анастасија (Настја) Радзинскаја успела је да освоји свет инфлуенсинга. Њене налоге на друштвеним мрежама, на којима дели едукативан и занимљив садржај, прати преко 300 милиона људи широм планете, а многи од њих је сматрају и вундеркиндом. Понајвише јер је у тако младом узрасту успела да заради чак 260 милиона долара и постане друга најплаћенија Јутјуб звезда данашњице.
Like Nastya: Руска инфлуенсерка која је са само 9 година зарадила чак 260 милиона долара© Youtube / Like Nastya

Друга најуспешнија и најплаћенија Јутјуб инфлуенсерка на свету, девојчица Анастасија (Настја) Радзинскаја рођена је у Русији, у Краснодарском крају не тако давне 2014. године, у обичној породици где је мајка држала салон венчаница, а отац малу грађевинску фирму. 

Када је имала само годину дана, 2015. године, родитељи девојчице су се одлучили за веома радикалан корак - да продају своје бизнисе и потпуно се посвете друштвеним мрежама, односно Јутјубу, који је тада био број 1 у том свету. 

Због занимљивог и у то доба веома необичног начина на који је садржај пласиран, њихов налог је за јако кратко време сакупио велики број пратилаца, а мала Настја је постала права правцата звезда. Родитељима је најважније било да девојчица научи да има интеракцију са виртуелним светом, а не само са члановима породице и пријатељима.

"Настја је дете које се потпуно природно понаша у кадру. Она је укључена у процес и ужива у прављењу садржаја", рекла је мама девојчице.

Like Nastya: Светска сензација и омиљена инфлуенсерка милиона

На налозима младе инфлуенсерке дели се веома шаренолик садржај - од дечијих песмица и посета забавним парковима широм света, преко едукативних видео снимака, "анбоксинга", па све до игара у којима је Настја у различитим улогама. У многим снимцима описује се и њен живот у Америци, где се породица преселила када је Настја имала само 4 године. 

Осим занимљивог и поучног садржаја, Like Nastya видео-блог се од других канала истиче и тиме што се видео-снимци титлују на преко 10 светских језика, како би и деца на најудаљенијим тачкама света могла да прате и уче занимљивости из живота. 

Квалитет је препознао чак и Форбс, који је за Like Nastya налог рекао да је "један од најбрже растућих на свету". У потврду овоме говори и чињеница да је само на Јутјуб платформи прати преко 112 милиона пратилаца, док је укупан број обожавалаца у 2023. години премашио 316 милиона. 

"Можда никада неће моћ да се креће и говори"

Међутим, рано детињство девојчице није било "мед и млеко". Као сасвим малој беби, Настји је погрешно постављена веома тешка дијагноза - церебрална парализа. Лекари и родитељи су страховали да девојчица можда никада неће моћи да се креће и говори. 

Без обзира на нимало оптимистичне прогнозе, родитељи нису очајавали. Штавише, чинили су све да Настја води занимљив и испуњен живот. Кроз неколико месеци, закључили су да се дете развија сасвим нормално и да нема никаквих здравствених потешкоћа. 

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner