Магазин

Почетак заједничког живота са вашим партнером - љубав или стрес

Почетак заједничког живота је једна од најбитнијих одлука за многе парове. Већина ће на крилима заљубљености, без размишљања и разговора само "улетети" у живот са партнером. А шта се дешава када партнер има другачије навике, а те навика баш нервирају?
Почетак заједничког живота са вашим партнером - љубав или стрес© freepik/lookstudio

Након везе од годину дана или две, 22 посто парова одлучује да почне заједнички живот, резултат је истраживања у Великој Британији, које је радио "Гуд Мув". Важна одлука да ли живети са неким за многе парове је огроман корак, а које су то навике које им у заједничком животу највише сметају

Почетну заљубљеност, након што партнери почну да живе заједно, полако почињу да угрожавају међусобне навике. Као што наши стари кажу "тек кад поједеш са неким џак соли" онда можете рећи да сте упознали особу ...у овом случају кад разбаца своје ствари по кући...знаћете са ким сте. И управо су разбацане ствари, али и торбе и ципеле, на првом месту замерки партнерима.

Прате је подигнута даска на тоалет шољи и неопрано посуђе. Проналажење длака у сливницима, је нешто што нервира чак 19 посто испитаника, колико их нервира и несређивање кухиње након припреме хране али и шналице за косу које су, чини се, разбацане свуда по кући. Поред бачених ствари, мокри пешкири након купања, такође су разлог расправа, као и избегавање завршавања кућних обавеза. Неке партнере нервира исувише времена проведеног за рачунаром у игрању игрица, док друге нервира не избацивање смећа.

Ма колико да су ове навике узрок многих несугласица, 44 посто није напустило своје партнере због њих, а свега 10 посто је ипак решило да раскине везу након годину дана. 

Како бисте се правилно припремили за заједнички живот са вољеном особом, поразговарајте са својим партнером о навикама и ритму живота који имате.

Спавање  - Иако ова тема делује као нешто што се подразумева, управо око ње постоје многе несугласице. Док неко спава уз укључен телевизор, друга особа воли да спава у мраку и тишини. Спуштене ролетне и потпуни мрак, неко би радо заменио за светло лампе.

Обавезе у кући - Поразговарајте о својим очекивањима. Можете поделити обавезе на пола, а можете се договорити и да свако ради оно што му се чини лакшим. Битно је да имате неки план како не бисте доживљавали свакодневне свађе око једноставних ствари, као што је то на пример изношење ђубрета.

Новац - Док сте били сами, трошили сте новац на начин на који сте ви желели, међутим, заједнички живот осим дељења љубави, подразумева и дељење рачуна. Да ли желите да имате фонд за плаћање који ће бити заједнички, да ли стављате сав новац на једну "гомилу" или имате "свако свој новчаник", зависи од ваших навика али и заједничког договора.

Самостално проведено време без партнера - Постоји прича о два јежа која живе заједно у кућици. Ако исувише приђу, избошће се, ако се много удаље, смрзнуће се. Тако је и у партнерским односима, неки људи воле блискост и сваки минут времена проведен заједно, док је код других потребна и доза самомсталности и период без партнера у току дана.

Почетак заједничког живота, за већину људи је потврда да са партнером желите да формирате дом и породицу. Како тај велики корак не би прошао у стресу око мање значајних ствари него што је то љубав, разговором нађите праву меру заједничког живота. 

 

 

image