Магазин

Кање Вест планира састанак са Владимиром Путином

Репер Кање Вест (Је) је отворио Телеграм канал и објавио обавештење где је изразио спремност да се састане са Путином , позива Трампа да му буде потпредседник за 2024. годину.
Кање Вест планира састанак са Владимиром ПутиномGetty © Brandon Magnus

''Ја сам спреман да се састанем са председником Владимиром Путином у Москви 15. децембра 2022.године. Циљ састанка је дискусија о многим темама, не искључујући и евентуално помиловање Бритни Грајнер, америчке држављанке затворене у Русији'', написао је Кање Вест и објавио на Телеграму, након што му је Твитер профил (поново) суспендован.

У међувремену, прошле недеље је извршена размена затвореника са Виктором Бутом и Вест је написао да је захвалан за њен повратак кући. Грајнер је била у затвору у Русији скоро 10 месеци због уношења уља канабиса. 

Да подсетимо, Илон Маск је уклонио репера са Твитера почетком месеца због нових антисемитистичких објава. Ово показује да Маскова ''слобода говора'' на Твитеру ипак има границу. Је (Yе) је отворио канал на руском каналу Телеграм и одмах је постао активан.

Такође, Кање пише да се моли за све који су затворени у иностранству, као и да су ''бели животи важни'', још додаје да понуда Доналду Трампу буде Вестов потпредседник и даље стоји, јер би Трампов ''бели глас'' био значајан за кампању.

Чувени репер на овом руском каналу, тренутно има преко 50 хиљада пријављених чланова, али је непознато да ли је Кање Вест суспендован са Твитера за стално.

У видео клипу који кружи Твитером, Је је изјавио да је Баленсијагина кампања са децом била планирана унапред и да су га искористили за отварање ревије како би пребацили одговорност на њега. Додао је да је прекид сарадње с брендом након првих антисемитиских изјава био велики благослов.

Упркос контроверзним испадима из недеље у недељу, Је се никако не повлачи из јавности. Многи га и даље подржавају, али постоје и они који су поптуно одустали од разумевања Веста. Један лондонски студио за ласерско уклањање тетоважа је увео бесплатну услугу онима који желе уклонити тетоваже инспирисане овим уметником. Клијенти су изјавили да су пролазили кроз онлајн малтретирања због својих тетоважа уметника, као и да не могу више да их оправдају након скандала у које се Је све више уплиће.

image