Свет

Замка за Трампа: Кање и Фуентес грешком открили своје планове

Адвокат Ник Граванте упозорио је Трампа да је вечера за Дан захвалности била намештаљка
Замка за Трампа: Кање и Фуентес грешком открили своје планове© Принтскрин/Рамбл

Прашина коју је подигла вечера Доналда Трампа са репером Кање Вестом (који је променио име у Ие) и екстремно десничарским активистом Ником Фуентесом не слеже се већ данима. Гостујући у емисији Алекса Џонса "Инфо ворс", Ие је извео "невероватно антисемитску тираду", али је ипак био засењен информацијом да је озлоглашена вечера на Дан захвалности код бившег америчког председника заправо била - намештаљка.

Фуентес, који је са репером био у поменутој емисији, испричао је да је Ие спорне вечери послао поруку Нику Гравантеу, уместо Фуентесу. Граванте је адвокат бившег финансијског директора Трампове компаније Алена Вајселберга, али и адвокат познатог репера. 

Ие му је у поруци послао "неке информације које нам је дала Карен о томе како ћемо имати састанак са Трампом, како да прочитамо Трампов говор тела, које ствари да избегавамо, а које би било пожељно да кажемо", навео је Фуентес. 

"Адвокат је онда усред вечере позвао Трампа да му каже 'Карен Ђорно је умешана, ово је замка'. Заиста је у питању неспоразум", правдао се Фуентес и додао да је Карен раније радила за Трампа, па је Трамп зато помислио да је све намештено. 

Фуентес је додао да је вечера била "веома пријатна", али је Трамп након телефонског позива потпуно променио тон.

Лоша представа за Трампове противнике 

Да би прича била још "пикантнија" за све љубитеље теорија завера и Алекса Џонса, Ие је дао и низ антисемитских коментара, од тога да "види доста добрих ствари код Хитлера и да му се Хитлер допада", до тога да "морамо да престанемо да омаловажавамо нацисте све време".

"Ја сам нациста. Нацисти су прилично кул", рекао је Ие.

Ипак, за све који су помислили да је ова "исповест" била врхунац гостовања, убрзо је уследио наставак у коме се разјаснила поента целог игроказа бизарног двојца Ие и Фуентес. 

Наиме, одмах након што су испричали како су уживали на вечери код Трампа док им зли језици нису покварили идилу и затим  похвалили Хитлера, обојица су "пожурили" да се изјасне као обожаваоци Владимира Путина и Русије. 

"Ја, наравно, веома подржавам Путина и Русију", рекао је Фуентес. 

"И ја, такође", додао је Ие. 

Аматерска представа је одиграна за све који са нестрпљењем чекају нове "афере" бившег америчког председника, који је најавио да ће се кандидовати и на следећим председничким изборима. Од судских процеса и оптужби свих врста, до представљања Трампа као "претње  демократији", остало је још само да се "стави знак једнакости" између давања подршке Трампу, Путину и Хитлеру. 

Око "лепљења екстремистичке етикете" потрудили су се Ие и Фуентес, али је дискутабилно колико су у томе успели, јер након "представе" остаје само горак укус јефтине пропаганде. Чини се да је Ие много лошији глумац, него што је Трамп лош председнички кандидат. 

Ћао, Твитеру

Само неколико сати након што је репер поделио своје антисемитске ставове са Алексом Џонсом, суспендован је са Твитера јер је поделио дизајн који спаја нацистичку свастику са Давидовом звездом.

"Дао сам све од себе. Упркос томе, он је поново прекршио наше правило које забрањује подстицање насиља. Налог ће бити суспендован", написао је Маск на Твитеру.

У октобру је Твитер вратио реперу налог, који је био блокиран због антисемитских изјава. И власници компаније "Парлер" објавили су да одустају од продаје ове популарне друштвене мреже реперу.

Како су медији раније писали, Ие је желео да купи Парлер након што је на другим друштвеним мрежама блокиран због антисемитских изјава.

image