Магазин

Кање Вестова модно-председничка кампања

Репер је одлучио да се поново опроба у политици, а промовисање кампање коју започиње је урадио на начин који највише воли - кроз одећу
Кање Вестова модно-председничка кампањаGetty © Pascal Le Segretain

Након неуспелог покушаја од пре две године, Вест је одлучио да се поново кандидује на изборима за америчког председника 2024. године. Први корак ка овоме је лансирање линије својих ''Баленсијага'', ''Адидас'' и ''Геп'' дуксева са натиписом ''YE24'', који ће наводно коштати двадесет долара. 

Ово ће бити велика промена за продају оваквих комада, који су пре достизали цене од 100 до 400 долара. Раније ове године, након многих онлајн контроверзија и увредљивих порука на ревији, ови брендови су прекинули сарадњу са Вестом, заједно са модним часописом Вог. Међутим, он није изгубио мотивацију и наставља да користи моду као важан алат, било да је у уметности или политици. 

Као и увек, коментари на друштвеним мрежама су подељени. Неки фанови су узбуђени и већ објављују да ће подржати свог омиљеног уметника, поготово због приступачне цене артикла. Други су против оваквог потеза, скрећући пажњу на Вестово бизарно и увредљиво понашање у последњих неколико месеци. Сматрају да је ниска цена овакве одеће само још један начин манипулисања реперових фанова и публике. 

Кање Вест сматра да треба да се креће унапред и да је фокусиран на будућност. 

image