Магазин

Шта нам доноси Јупитер у Овну: прелазак са речи на дела (20. децембар 2022 - 16. мај 2023)

Јупитер улази у Овна 20. децембра и даје нам прилику да одушевљено прионемо на акцију, да видимо где смо јаки а где слаби. Он је попут врхунских тренера - немилосрдан, тражи резултате и пун подршке када је заслужена, уједно спреман да нас избаци из игре ако не заслужујемо. Добро је зато заджати спортски дух док је ту, носити се стоички са поразима и не занети у победама, јер је још циљева пред нама које треба постићи
Шта нам доноси Јупитер у Овну: прелазак са речи на дела  (20. децембар 2022 - 16. мај 2023)© Unsplash/Daniel Olah

Ускоро, Јупитер ће напустити Рибе и окренути нови лист. Ово је период од пет месеци у ком ће Јупитер без успоравања, готово у спринту одредити правац многим геополитичким ситуацијама. Док је био у Рибама - рат је заправо био највише медијски, пропагандни, а ишчекивања и неизвесност су расле и сплашњавале наизменично.

Уласком у Овна то је сада сасвим нова ситуација, у којој све стране у питању верују искључиво у победу, јер Јупитер у Овну не признаје поразе, или можда тек након неколико деценија. Осим тога, инсистира на прописима, поштовању закона и правила. Не пристаје на компромисе, сматра их слабошћу, па строг какав јесте, најављује период у коме на глобалној сцени нема преговора. Заоштравање односа је пре могуће него помирење док је он ту.

Јупитер је управо био у Овну када је Владимир Путин први пут постао председник у децембру 1999. године, а са друге стране, како Јупитер у Овну представља и војне савезе - ово је НАТО који не пропушта прилику да започне неку од својих инвазија (1999. године бомбардовање Србије и Црне Горе, 2011. инвазија на Либију. Далеке 1987. када је Јупитер исто био у Овну, Реган и Горбачов потписали су Споразум о коришћењу ракета, један од најважнијих милитарних аката икада).

Најнапетији период зато може бити од 12. јануара када Марс (његов диспозитор) из ретроградног кретања промени у директно - што су директне претње и акције.

Од осталих земаља под његовим утицајем су увек Немачка, Пољска, Јапан, Сирија, Енглескa као и Босна и Херцеговина. И као што је Вага - Запад, Ован је Исток, па указује на појачане активности генерално у том делу света.

У осталим животним сферама Ован се поред милитарних тема тиче пре свега рада, спорта, права, визуелних медија, маркетинга. Непогрешив и прецизан добро процењује послове који ће бити исплативи и то у краћем року без дугог чекања, па су управо одатле произашли термини "таргетинг" и "го-гетер" када и агресивнијим приступом неко долази до жељеног циља.  

У правним системима увек доноси нове законе, где је најбитнији Закон о раду о коме ће се сигурно говорити, као и закони који се тичу младих. Ован је знак рада и акције, а Јупитер представља и иностранство, па говори и о увозу радне снаге и отварању агенција које ће се тим послом бавити. Док је Јупитер у Овну, увози се све што се тиче и безбедности на раду, од гардеробе, опреме, до технолошки модерних и скупих апарата за гашење пожара, аларма и слично. Доста се улаже у војску и полицију, али и хирургију, спортске савезе, центре, игралишта, поправке и изградњу путева (Јупитер је увек пут, а са Овном - нов, бржи).

Oд факултета ово су технички, архитектонски, грађевински, саобраћајни, затим правни као и медицинцки и ДИФ који могу у наредном периоду добити нов кадар и бити реновирани. Но, Јупитер у Овну доноси и студентске протесте и захтеве.

У наставку доносимо на који начин ће овај период осетити сви хороскопски знакови.

Код Овна он утиче на саму личност. Овнови могу сада доживети напредовање, али само у систему који је строг и дисциплинован, рангиран. Неки се сада могу определити за самосталност или планирати одлазак из земље, док Овновима који се још нису пронашли, може донети грандиозност и мегаломанију потпуно неутемељену.

Биковима ће дати добру подршку у здравственом смислу, па чак и да се се догоди да имају неки здравствени проблем, увек имају добру везу и контакте и прави час да све на крају прође добро. Но, здравље јесте важна тема Биковима у овом периоду. У пословима, Бикови га могу осетити као повољност ако буду подржани од стране кумова или богатих странаца.

Близанцима ће дати јасније визије и већу доследност у раду, па је добро да у самом старту тако и крену да не би изгубили темпо који је нешто интензивнији од оног на који су навикли. Такође им отвара ново пријатељство, које се појављује у моменту када им сви окрену леђа или просто не буду у прилици да им помогну пуно. Важно је да и Близанци не буду шкрти као пријатељи и да, ако су у прилици они помогну некоме ко је јако вредан, поштен а можда је остао сам на цедилу.

Раковима је Јупитер на Зениту, у теми каријере и статуса где може доћи до прогреса – опет ако су већ имали неку позицију претходно. Ако не, ово су људи од утицаја који могу да отворе многе путеве ако се Ракови реше таштине и буду хтели да траже помоћ онда када треба и од кога треба.

Лавовима овај Јупитер доноси пре свега одушевљење због новог и појачану дозу храбрости. Могућа су и даља путовања, или краћа у иностранство посебно на спортске догађаје и трке. У правним стварима то су процедуралне ствари и мноштво детаља са којима се можете сусретати због чега ћете бити заинтересовани за права и законе, али и источњачке филозофије и дисциплине попут јоге или борилачких вештина. Интересовање за коње.

Девицама је овај Јупитер управо оно што у бази јесте - милитарни систем, па ће овај период њима више личити на кризни штаб и бригу о свему унапред. Како због тога можете бити чешће нервозни и узнемирени, рад вас ослобађа као и увек и гледајте да када сте већ у кризном штабу будете и под окупацијом – послом.

Вагама доноси брак или развод, свакако могуће уплитање закона у партнерске односе. Даје им прилику да напрасно постану популарне, виђене и праћене. Јавност ће показати интересовање, али неће штедети на критикама и замеркама па будите припремљени и за то да вас не би дестабилизовало у психичком смислу.

Шкорпионима је ово време стратегије и аналитике. Повезиваћете врло лако више различитих информација, података и интегрисати их у целину. Ово је прецизност у саветима које ћете давати али и појачана строгост према другима, те било какву површност нећете толерисати ни најмање због чега можете имати конфликтних ситуација са колегама. Може се десити да финансијски не будете задовољни јер ћете радити више за исто или мање новца, а можда ћете и сами имати потешкоће да фиксирате накнаду за свој рад.

Стрелчеви пролазе можда и најбоље ако пођемо од тога да ће им Јупитер док је у Овну бити у пољу деце, љубави и спорта. Обзиром да је Јупитер управо ваш владар, донекле ћете и сами постати налик њему – самоуверени али и склони да прецењујете околности и циљеве јер ће вас носити јупитерски оптимизам. Ово су и рације на јавним местима на којима се можете затећи, јавна хапшења и сличне филмске сцене.

Јарчеви би морали заправо да се одупру утицају овог Јупитера да би им било добро и да као и до сада, Јупитер представља друге – оне за које радите и који вас плаћају, физичка или правна лица, институције, странце. Зато не журите, радите у свом темпу и не наседајте на добру причу и самољубива обећања овог Јупитера у која иначе не верујете. Но ипак, могућа је продаја куће, стана и селидба.

Водолијама се отвара сарадња са браћом/сестрама или пријатељима, куповина новог аута, технике, и доста учења о неким новим трендовима у бизнису. Ко не буде учио нешто ново, због Јупитерове ароганције док је у Овну може се често наћи у расправама и препиркама око универзалних тема: религије, филозофије, политике, спорта, што је ипак трошење снаге.

Рибама је овај Јупитер пре свега јака страна банка у којој отварају рачун и то у иностранству, па је добра најава Рибама које би желеле да промене земљу. Ово је и кредит који се лако добија, посед који се шири а могуће је и потомство. Од лоших утицаја, доноси проблеме у раду тироиде, гојазност и страх од глади односно губитка стабилности.

 

 

 

image