Магазин

Венера је у Водолији од 3. до 27. јануара - из женског и мушког угла

Венера је жеља да се буде вољен, популаран, омиљен, примећен. Она зато представља моду, читаву мејкап индустрију и репрезент је свих трендова и луксузних места. Нема славне особе која не живи своју Венеру јер она је и читава екипа људи од шминкера до продуцената који се врте око ње, угађају јој и чине да се осете као богови. У животу обичног човека она је подједнако снажна, само сада на релацији са партнером као и јавним светом који је наша огромна подршка или строги судија.
Венера је у Водолији од  3. до 27. јануара - из женског и мушког угла© freepik/pikisuperstar

Како ће Венера ићи знаком Водолије од 3. до 27. јануара, ево како ће се манифестовати код жена а како код мушкараца и шта тада можемо да очекујемо.

Код жена, ова Венера покреће потребу да се промени изглед, да се радикално доносе одлуке које се могу тицати отказа и развода подједнако као и промене професије, локације. Односи са другима постају јако напети и испуњени тензијом што је нарочито присутно у послу са колегиницама. Обично се тада изненада појави нова особа која направи пометњу. Ускомеша постојећу рутину и попут таласа подигне са дна талоге несигурности и љубоморе. Но, како је достојанство њена омиљена маска, ништа од тога се у ствари не види. Може се срдачно смејати са вама и бити јако наклоњена, пуна разумевања и спремности да вам помогне, док је истовремено изједа киселина у стомаку јер јој је самопоуздање пољуљано.

На љубавном плану, ако је жена слободна то је много боља позиција него када је у озбиљној вези. Јер, свим слободним женама, будући да имају прегршт слободе, Венера у Водолији доноси активан социјалан живот, доста излазака, провода, авантура, неочекиваних кратких путева. Позиви могу стизати и у поноћ, па преокренути мирно досадно вече у акцију и авантуру. Обично се тада емотивно појављују стари партнери али са којима никада ништа није било до краја, него тек загребана површина односа који се, ето не зна до данас, да ли је само пријатељски или је нешто више. Једно је сигурно да пријају једно другом, да се осећају слободно и срећно када се виде.

Међутим за заузете жене, ово је период када жена фантазира и машта о бегу, авантури, или се жали на свој монотон живот. Све јој се чини превише досадно, предвидиво, једнолично. Није јој више довољно то што воли свог партнера ако је сваки дан исти. Тензија се тако лако нагомила и призове свађе око ситница. Џангризавост је њена особина само када је незадовољна. И тада најчешће радикално мења изглед, исхрану, убацује тренинге и тражи разлоге да не буде често код куће. И она може имати изазовне прилике за нова познанства о којима ће радо маштати али која ће одбацити или ће јој лакнути што су отказани, јер истина је да, осим ако озбиљно не размишља о разводу, није спремна за авантуру, само је носталгична за оном верзијом саме себе која је била пре емотивне везе у којој се налази.

Код мушкараца ова Венера доноси нежност, песничку занесеност, може лако да их гане чиста душа и неисквареност. Зато када је Венера у Водолији они лако покажу наклоност и према другима, па ту разнеженост ни не крију и још са дивљењем причају својим партнеркама, ако су заузети. Препричавају неки сусрет иако не размишљају емотивно или еротично, а чиме заправо несвесно изазивају своје жене и партнерке да такве исте буду. Да покажу своју хуману и нежну црту, да покажу да им је разумевање њега самог важније од себичне позиције да се њему никада нико други не допадне. Јер ако она покаже мало макар љубоморе он ће бити неописиво због тога тужан и осетиће се усамљено. А ако покаже истинску пажњу и разумевање, он ће је још више волети и још исте вечери заљубљено као да је први пут види, са њом водити љубав. Код заузетих мушкараца, ова Венера је заправо верност која траје све док слободе и поверења има. Они најчешће буду од стране жена издани, и обично жена прва наруши склад односа својом заједљивошћу, негативном енергијом и лаганим удаљавањем у неки свој свет. Оно што она пропушта да примети на време је да баш уз њих завршава школе, напредује на послу, постаје сама себи важна и ослобађа се у сваком смислу. То често схвати кад од њих оде.

Код слободних мушкараца ово је обично период када ће пре било које девојке позвати своје мушке пријатеље на дружење. Да заједно гледају утакмицу, оду на скијање или се друже у кући - свеједно. Ово је истинска потреба и љубав према истом, према братству, због чега лако доноси мушкарцима истополне односе у којима им је све познато па самим тим и лакше - нема мета тумачења и скривених порука. Међутим, и када то није случај, а слободан је, ово је мушкарац који не планира, не намеће себи притисак због љубави никада. Пушта да се ствари догоде саме, када треба, и јако су романтични. Више цене смех и забаву са женама него лепоту и изглед. Више воле природност и оне несавршене делове и њеног изгледа и њене личности него савршеност која им је досадна.

На цени у овом периоду је памет, интуитивна интелигенција, брзина мишљења (када кажемо у сленгу да некоме брзо ради мозак) и друштво таквих људи лако може да пробуди сада добро у нама и жељу да будемо сами за себе бољи. Да се себи више допадамо.

image