Магазин

Мачка Тејлор Свифт је једна од најбогатијих љубимаца на свету - вреди 97 милиона долара

Маца Оливија Бенсон је велика тема на друштвеним мрежама, јер је недавно доспела на треће место најбогатијих животиња на свету.
Мачка Тејлор Свифт је једна од најбогатијих љубимаца на свету - вреди 97 милиона долараGetty © Jamie McCarthy

Иако нема свој Инстаграм профил, Оливија је инфлуенсер. Појавила се у неколико спотова своје власнице, има линију производа са њеним ликом и сарађивала је са великим брендовима попут ''Кола-Коле''. Име је добила по карактеру из серије ''Ред и закон: Одељење за специјалне жртве'', коју певачица често гледа. Раса ове маце је шкотски фолд и живи са Тејлор од 2014. године.

Изнад Оливије, на другом месту се налази још једна маца под именом Нала. Оборила је Гинисов рекорд за мачку са највише пратилаца на Инстаграму на свету, тренутно има преко 4 милиона фанова. Нала је један од најпознатијих петфлуенсера на свету и због многобројних сарадњи са брендовима и активност на друштвеним мрежама се процењује да има богатство од око 100 милиона долара.

На првом месту се налази пас Гунтер VI. Немачки овчар је најбогатији љубимац на свету и вреди преко 500 милиона долара. Богата наследница, Карлота Либенштајн је 1992. године, оставила свом псу Гунтеру III, око 80 милиона долара. Генерацијама се богатство повећавало и делило овим крзненим наследницима. Поред тога, продукцијска кућа ''Гунтер корпорација'' је основана 1998. године и од тада је акумулирано велико богатство за ову породицу. Гунтер VI има лични тим који се брине о њему и његовом новцу. Он редовно лети приватним авионом, једе најквалитетније посластице а недавно је продата вила у Мајамију која је била његов дом - претходно је у њој живела Мадона.

Иако може деловати сулудо на први поглед, многи љубитељи животиња имају разумевања за власнике који желе оставити богатсво својим верним пријатељима на четири ноге. Када је преминуо познати модни дизајнер Карл Лагерфелд, наводно је у тестаменту желео да цело наследство од око 200 милиона долара остави својој белој мачки, Шопет. Ипак, француски закони ово нису допустили. Наводно је наследила велику вилу и око 200 хиљада долара након смрти њеног власника. Ипак, Шопет је имала своју каријеру и пре наследства и као петфлуенсер је сарађивала са многим брендовима. Процењује се да Шопет има богатство од око 13 милиона долара.

image