Магазин

Пилот објашњава на којим седиштима у авиону се најмање осећа турбуленција

Пилот је на свом ТикТок налогу објаснио на којим седиштима се најмање осећа турбуленција током лета, а за демонстрацију је искористио један занимљив реквизит: своју мачку.
Пилот објашњава на којим седиштима у авиону се најмање осећа турбуленција

Турбуленције су непријатан, али неизбежан део летења, који за неке представља само малу сметњу током путовања, али другима може бити велики извор страха. Срећом, постоји једноставан начин да путници ублаже неугодни осећај. 

"Ако седнете у предњи део авиона, осетићете мање турбуленције, а ако седите позади, биће мало незгодно," објашњава пилот Џими Николсон на ТикТок клипу, који је пре две године учествовао у аустралијском ријалити програму "Нежења". Џими сада користи своју платформу како би делио савете за људе који путују авионом, а често говори и о различитм рутинама које пилоти имају.

У најновијем снимку је искористио своју белу мачку као реквизит, показивајући разлику између кретања предњег и задњег дела авиона током турбуленција. 

"У случају да се плашите летења или осећате мучнину због турбуленције, седите у предњи део авона, то је мој савет. Запамтите, авион неће почети да пада, све је у реду, само је мало иритантно и у већини случајева траје само неколико минута."

"Ако се осећате лоше током летења, можете да гледате кроз прозор и да покушате да се умирите. Свакако, не постоји разлог за бригу," рекао је Џими. 

Коментари на његов ТикТок су већином били шаљиви, а неколико корисника је поделило сопствене методе "преживљавања" турбуленција:

"Када авон почне да се тресе, ја само посматрам главе људи који седе испред мене. Сви се померају на исти начин, па ми буде смешно," пише једна корисница. 

"Ја углавном гледам у пиће у својој чаши, ако видим да се не помера превише, онда је све океј."

Поједини корисници су кроз шалу рекли да пилот само покушава да натера људе да купују карте за бизнис и прву класу: "Хвала, сада знам како да натерам дечка да идемо у прву класу!"

image