Магазин

Немачки инфлуенсери, због фотографисања срушили у Италији статуу стару 150 година

Група младих немачких туриста - инфлуенсера, која су позирали у вили у северној Италији за фотографије како би их објавили на друштвеним мрежама, оптужена је за рушење статуе старе 150 година и вредне око 200 хиљада еура. "Домина је на неки начин била жена која је штитила вилу", навео је менаџер виле у којој се догодио немили догађај.
Немачки инфлуенсери, због фотографисања срушили у Италији статуу стару 150 година© Wikimedia Commons / Jean-noël Lafargue

Утркивање за што бољу слику на друштвеним мрежама још једном је ових дана пошло по злу, а "жртва" несмотрених поступака групе младих немачких туриста - инфлуенсера била је вредна статуа која се налазила у дворишту једне виле у граду Виђију, на северу Италије.

Момци се попели на статуу и гурали је

Наиме, менаџер виле, Бруно Голферини, је за Ројтерс изјавио да су се двојица момака из групе попела у фонтану да загрле статуу Домина, рад уметника Енрика Бутија, док су је други гурали штапом пре него што се скулптура висока 1,7 метара срушила на земљу.

Голферини је навео и да је локална полицијска служба упозната са случајем, као и да је против свих 17 немачких туриста који су изнајмили вилу покренут поступак, иако су они готово одмах након инцидента напустили земљу и вратили се кући.

Статуа је била заштитница виле

Вредан артефакт стар преко 150 година није имао само историјски значај и високу новчану вредност (статуа је процењена на око 200 хиљада еура), већ и била и од великог сентименталног значаја.

"Домина је на неки начин била жена која је штитила вилу", навео је менаџер објекта.

Такође, он је додао и да ће репарација бити веома тешка, будући да су се услед пада оштетиле и плочице у фонтани у којој се она налазила. "Нажалост, постоје ти неуки људи који раде такве ствари", био је његов коментар. Корисници на друштвеним мрежама осудили су несмотрено понашање и вандализам младих инфлуенсера након што је снимак са сигурносних камера обишао свет.

image