Магазин

Албанска певачица Рита Ора на наступу огрнута српском заставом (ВИДЕО)

Позната певачица Рита Ора, која се декларише као поносна косовска Албанка, на синоћном наступу у Мађарској огрнула се српском заставом, мислећи да је мађарска. Након бурних реакција фанова уследило је и Ритино извињење, у коме је још једном истакла да је она поносна Албанка са Косова, као и да није желела да покаже непоштовање према својој земљи и народу.
Албанска певачица Рита Ора на наступу огрнута српском заставом (ВИДЕО)© Приватна архива

Албанска певачица пореклом са Косова и Метохије Рита Ора, током наступа у мађарском граду Сегедин, носила је у рукама српску заставу и у једном тренутку се њоме огрнула, што је изазвало низ негативних коментара Албанаца на друштвеним мрежама.

Певачица Рита Ора, која увек са поносом наглашава да је она пореклом Албанка са Косова, доживела је, по њеним мишљењу прави пех, огрнувши се српском заставом коју јој је додао један од обожавалаца из публике. Снимак је брзином светлости "запалио" све друштвене мреже, што је певачицу још више разбеснело, након чега је уследила и њена изјава за медије у којој наводи да јој није била намера да покаже непоштовање према свом народу, као и да је схватила да је у питању српска застава тек када је сишла са бине.

Рита Ора: "Криво је осветљење на бини"

У изјави за медије, певачица Рита Ора навела је да је она поносна Албанка, а да се пех догодио због јаког светла које јој је ишло у очи током наступа.

"Синоћ током мог наступа на СЗИН фестивалу у Мађарској, један млади фан ми је уручио заставу. Због јаких светала на бини нисам јасно видела чија је застава била. Тек када сам сишла са бине схватила сам да је у питању српска застава, а не мађарска", правдала се певачица.

Још једном истакла да је она поносна косовска Албанка

У својој изјави, Рита Ора још једном је нагласила колико је поносна на своје порекло и додала да своје обожаваоце подржава одакле год да долазе: "Подржавам своје фанове, из свих земаља и свих култура, али желим да нагласим да сам ја поносна косовска Албанка и да ми није била намера да покажем непоштовање према наслеђу моје земље или да узнемирим мој народ и породицу".

image