Магазин

Француске апотеке су нова ТикТок туристичка атракција

Француска, једна од најпосећенијих држава на свету, привлачи туристе не само због чувене Ајфелове куле и Лувра, већ и због апотека. Добро сте прочитали - апотеке су постале апсолутни "травел" хит који је некако успео да споји путовање, али и негу коже.
Француске апотеке су нова ТикТок туристичка атракција© Sophie Augustin

Да туризам не подразумева само природне или културно-историјске знаменитости, потврђује и овај пример. Иако се за Француску сматра да је туристичка ризница без краја, недавни "травел моменат" је многе изненадио.

За нову атракцију - апотеку, у први мах помислили бисмо да се налазе у просторијама из доба романтизма, са високим таваницама, где су своје лекове пазарили славни уметници и писци. Можда их и има, али сада није реч о томе.

Овде говоримо о класичним апотекама, где је роба уредно послагана, а препознатљиви зелени симбол светли на улици. Управо такве апотеке су популарне међу младима који своје посете овековече на ТикТоку. Хаштег #Frenchpharmacy на поменутој мрежи има преко 130 милиона прегледа и тако се по броју прегледа полако приближава осталим атракцијама ове земље.

@elizabethvictoriaclark come to the iconic french pharmacy CityPharma in Paris with me - aka heaven on earth. Will do a haul next. #frenchpharmacy#a313#biafine#frenchbeauty♬ Shooting Stars - Bag Raiders

Али шта је тако привлачно у француским апотекама? Дрогерије са мноштвом "бјути" производа који не могу да се купе у САД су одушевиле америчке туристе. Такође, у њима могу да се пазаре и производа којих има у Сједињеним Државама, или су знатно јефтинији. Поред тога, уз лекове, француске апотеке држе залихе луксузних марки у домену лепоте, а ту су и велики избор биљних чајева и додатака исхрани.

Француска броји преко 21 хиљаду апотека у земљи и туристи буквално хрле у њих и наравно на ТикТоку деле снимке.

Неретко можемо да прочитамо у коментарима да су баш "француске апотеке најбоље на свету", а једна од најпознатијих се налази у Паризу. По многима омиљена је не само због великог избора производа, него су и цене приступачније, а самим тим и редови при куповини "загарантовани".

Што се тиче самих Француза они су за сада задовољни, туризам цвета и имају већи прилив новца од ове деланости. Ипак, има и оних који овакав вид зараде сматрају неприкладним - на улицама испред апотека се праве велике гужве и редови.

image