Магазин

Анализа научника потврдила: Ванземаљци представљени у Мексику нису састављани из делова

Након представљања два мумифицирана тела ванземаљаца у мексичком Конгресу прошле недеље, јавност се поделила у две групе - једну која је безусловно поверовала да живот изван наше планете постоји и другу, која је откриће назвала преваром и изнела низ тврдњи које указују да су остаци "склапани" из делова људских и животињских костију. Скоро недељу дана од откривања, мексички научници су потврдили да су фосилизовани ванземаљци ипак део једне целине.
Анализа научника потврдила: Ванземаљци представљени у Мексику нису састављани из делова© Canva / estt

Мексички Конгрес је 12. септембра 2023. године био центар свих догађања на свету, а сензационалистичко представљање мумифицираних остатака наводно два ванземаљца, које се у њему одиграло, привукло је велику пажњу како научника, тако и јавности. Међутим, након само неколико дана, појавиле су се сумње да представљени остаци који су се налазили у стакленим кутијама, а о чијем је открићу поносно причао уфолог Хаим Маусан, нису никакви ванземаљци, већ склопљене од делова мумије.

Непуних недељу дана касније, огласили су се и мексички научници који су потврдили да приказана тела нису склапана, већ да изворно представљају једну целину.

Шта ако су то стварно ванземаљци

Иако су се у јавности појавили бројни докази на основу којих се може закључити да су представљена тела, Клара и Маурисио, како их је назвао Маусан, заправо део слагалице од костију људи и животиња које су пажљиво прекривене слојем коже и лепка, мексички научници су након низа лабораторијских истраживања донели свој суд:

"Два "нељудска" ванземаљска леша нису склапана и сваки од њих представља засебан скелет", навео је Хозе Залс Бенитез, сарадник Маусана.

Додатно, научни тим је нагласио и да су њихове најновије студије показале да је Клара "била жива, нетакнута, биолошка и трудна", што потврђују и квржице у њеном стомаку откривене рендгеном, за које су раније истраживачи рекли да су јаја.

Због чега су се јавиле сумње

Један од првих који је јавности убацио "црв сумње" био је физичар Брајан Кокс, који је након сензационалног представљања изнео тврдњу да су остаци "исувише хуманоидни да би били прави". Након тога, на друштвеним пплатформама се покренула права лавина, у којој су научници и други корисници износили своје "доказе" и сумње.

Додатно, сенку на ово откриће бацило је и претходно појављивање уфолога Маусана, који је пре неколико година већ показивао "мумије ванземаљаца" - тада се, након детаљних наализа, испоставило да су то посмртни остаци деце са урођеним аномалијама лобање.

На крају крајева, чак је и сам увоз ових остатака на териротију Мексика из Перуа незаконит, а по основу шверца је против групе научника већ покренут кривични поступак, пренео је Ројтерс.

image