Магазин

Маскова изјава погрешно протумачена, Икс ипак без претплате

У разговору са израелским премијером Бенјамином Нетанијахуом, Илон Маск изјавио је како би друштвена мрежа Икс ускоро могла увести претплату за све кориснике, не би ли се супротставила великом броју ботова који су окупирали платформу. Међутим, касније током дана ове тврдње су демантоване, а корисници платформе су навели како је у питању погрешно тумачење Маскових речи.
Маскова изјава погрешно протумачена, Икс ипак без претплате© Canva / Bongkarngraphic

Током разговора са израелским премијером који се преносио уживо на платформи Икс, технолошки могул Илон Маск наговестио је да како би његова друштвена мрежа Икс ускоро могла увести претплату, а ова вест је брзином светлости "облетела" цео свет. Међутим, убрзо након завршетка састанка, корисници платформе су наводе о потенцијалној претплати која би се односила на све кориснике демантовали, позивајући се на погрешно тумачење бизнисменових речи.

"Тражимо начин да дођемо до ниже цене, желимо да у питању буде само мала новчана сума", поручио је Маск у разговору са Нетанијахуом, након чега су друштвене мреже "плануле".

Погрешно тумачење изазвало пометњу

Међутим, након што се изјава Илона Маска проширила друштвеним мрежама и изазвала негодовање већине корисника Икса, на овој платформи је освануо и деманти, додуше, не са Масковог налога. У објави коју је поделио налог @ViralTakes, наведено је како су сви медији који су преносили интервју погрешно протумачили речи бизнисмена и да претплата неће бити обавезна за све кориснике, већ да је његова замисао била да смањи цену Премијум претплате. У "скриншоту" који је додат објави се, међутим, види како су исправке унели сами корисници. Шта је Маск заиста мислио - још увек није потврђено са његовог профила.

Борба са ботовима на Масков начин

Бизнисмен је у разговору са израелским премијером наводно рекао да је његово виђење борбе са ботовима који су окупирали друштвену платформу Икс управо увођење претплате за све кориснике, а његова идеја је да цене буду ниже од Премијум претплате која је сада доступна и такорећи - симболична.

"Развијамо систем мале месечне претплате за коришћење система" - изјава је Маска која је, очигледно, погрешно протумачена.

Како би се његова одлука да (евентуално) уведе претплату за све кориснике одразити на ботове? Маск је објаснио да је тренутно цена једног бота равна делићу пенија, а да би увођењем претплате ефективни трошак за онога ко "држи" ботове био значајно већи. На тај начин, лажни налози би се сами "исфилтрирали" услед високих трошкова одржавања, а на платформи би остали само профили људи и компанија који су легитимни.

Није први пут да Маскове изјаве шокирају јавност

Иначе, оваква ситуација није нимало необична за првог човека Икса: почетком јула ове године, Маск је најавио да му има у плану и ограничавање броја твитова које корисници могу у току једног дана на погледају на платформи, а након што су се корисници побунили, технолошки могул је изјавио да није био озбиљан.

"Само сам се шалио. У још једној игри ироније, објава је достигла рекордан број прегледа", написао је он.

До када ће се овако шалити, нико не зна, а једно је сигурно: корисници Икса (бившег Твитера) мало помало губе стрпљење, а свако ново Масково појављивање у јавности са неком од како често наводе, бизарних идеја, њихово задовољство овом мрежом полако смањује. Да ли ће се на крају сви они "преселити" на ГЕТТР или Тредс остаје да видимо, а Маску можемо пожелети само једно - да пре него што нешто каже, двапут размисли, како Икс заиста не би пропао.

image