Магазин

Поново преокрет: Након отказа, Алтман се враћа на положај извршног директора ОпенАИ

Суоснивач компаније ОпенАИ Сем Алтман, вратиће се на положај извршног директора само неколико дана након што га је Управни одбор разрешио дужности и отпустио, саопштила је компанија.
Поново преокрет: Након отказа, Алтман се враћа на положај извршног директора ОпенАИGetty © Justin Sullivan

До овог обрта је дошло након што је отпуштање Алтмана у петак изазвало незадовољство запослених и слање отвореног писма са упозорењем да ће сви поднети оставку ако Алтман не буде враћен на посао, преноси Би-Би-Си.

"Радујем се повратку у ОпенАИ", поручио је Сем Алтман у објави на друштвеним мрежама и додао "Волим компанију и све што сам урадио претходних дана је било у служби очувања овог тима и настављања заједничке мисије". Такође, додао је и да ће компанија градити "снажно партнерство са Мајкрософтом".

Поред повратка Алтмана на положај извршног директора, ОпенАИ се у принципу сложио да делимично реконституише Управни одбор који га је разрешио.

Прошле недеље, одбор је одлучио да уклони Алтмана, што је довело и до оставке суоснивача Грега Брокмана, доводећи АИ компанију у хаос.

Мајкрософт, највећи инвеститор ОпенАИ је тада је Алтману понудио да води "нови напредни истраживачки тим АИ" у технолошком гиганту.

image