Магазин

Тејлор Свифт је личност године часописа "Тајм" за 2023. годину

Личност године према часопису "Тајм" за 2023. годину је поп певачица Тејлор Свифт. Ова златна девојка из Пенсилваније, како је многи зову, успела је да са 33 године постане милијардерка, али и да на својим концертима буквално изазове замљотрес од 2,3 степена Рихтерове скале.
Тејлор Свифт је личност године часописа "Тајм" за 2023. годинуGetty © John Medina / Stringer

"Тајмова" личност године представља особу, групу или концепт који је највише обликовао наслове, у позитивном или негативном смислу. За ову годину, уредници магазина, одабрали су певачицу Тејлор Свифт:

"Она је пронашла начин да превазиђе границе и буде извор светлости. Нико други на планети данас не може тако добро да покрене толико људи", пише у уводнику магазина главни и одговорни уредник Сем Џејкопс и додаје да је певачица "ретка особа која је истовремено писац и херој своје приче".

Милијардерка и најстримованија уметница

У интервјуу за "Тајм", звезда хита "Бланк спејс" осврнула се на минули период, тачније на 2023. годину када је постала милијардерка и најстримованија уметница на свету на Спотифају. Такође је говорила о својој вези са спортистом Трависом Келсијем, али је признала да се догађало да је њени концерти често физички веома исцрпе.

Тејлор и њени Свифтовци

У оквиру турнеје "Ерас" која је почела у марту, Тејлор је од продаје карата зарађивала око 14 милиона долара за ноћ. Њеној армији верних обожаваоца, Свифтовцима, није било тешко да путују по Америци, прате је на концертима и троше новац на карте, превоз, хотелски смештај, храну. Колико јој је лојална публика говори и податак да би већина поновила ово искуство - ишла на њене концерте широм САД-а и без проблема трошила стотине и стотине долара.

Њени наступи изазивају земљотрес од 2,3 степена Рихтерове скале

Када је на поменутој турнеји певала у Сијетлу крајем јула, догодила се једна крајње несвакидашња ствар. Наиме, њени наступи су изазвали су сеизмичку активност еквивалентну земљотресу јачине 2,3 степени Рихтера. Стручњаци су тада дискутовали да се овај феномен највероватније догодио или због озвучења или због разигране и распеване публике.

Mеђу финалистима и Владимир Путин 

Традиција бирања Тајмове личности године датира још од 1927. године. Ову титулу су носиле многе значајне личности, a у ужем избору за ову годину нашли су се Владимир Путин, који је 2007. године био проглашен за "Тајмову" личност,  Си Ђипинг, холивудски штрајкачи, Сем Алтман шеф компаније "Опен АИ" која стоји иза Чет ГПТ, тужиоци који су подигли оптужбе против Доналда Трампа, "Барби", краљ Чарлс Трећи и шеф Федералних резерви, Џером Пауел.

Прошлогодишња "Тајмова" личност године је био украјински председник Владимир Зеленски.

image