Магазин

Кратак водич за савршени флерт: Како да саговорника оборите с ногу у новогодишњој ноћи

Они који су у новогодишњој ноћи без партнера ће врло вероватно дочек обележити у друштву пријатеља, на некој кућној забави или журци у ноћном клубу. Овакве прославе су често и место за упознавање. Једна барменка је решила да помогне свима онима који на прослави желе да оборе с ногу својом харизмом и поделила савете како да флертујете као прави професионалац.
Кратак водич за савршени флерт: Како да саговорника оборите с ногу у новогодишњој ноћи© Canva / gilaxia

Када је флерт у питању, мишљења су подељена - једни сматрају да је то дар са којим се неко рађа, док су други мишљења да је то вештина као и свака друга којој се може научити свако. Било како било, како би флерт био учинковит, а ви потенцијално привукли пажњу особе која вам се допала, врло је важно држати се одређених смерница.

О томе чега је важно придржавати се када је флертовање у питању за магазин Кат говорила је барменка са вишегодишњим искуством, која је за године и године рада за шанком уочила законитости - шта "пролази", а шта не? Ово су њени савети, после којих ћете, како каже, флертовати као прави професионалац.

Немојте одмах испричати све детаље свог живота

Флерт треба да буде лаган, очаравајући, неозбиљан, шармантан, заводљив. Са таман толико информација да саговорник пожели да вас упозна више. Он никако не треба да се претвори у досадну причу о вашем животу, послу, проблемима или пређашњим искуствима у љубави. Након флерта, у саговорнику треба да се јави осећај да жели да вас упозна више - он треба да настави да замишља какви сте, да "домашта" све што нисте открили до краја и да пожели да вас позове на састанак.

Успостављање конекције погледом

Правило број 1 када је контакт погледом у питању јесте да не претерујете и не будете превише агресивни, како се друга страна не би осетила непријатно. Дакле, погледи треба да буду суптилни, а не нападни до мере да прерасту у загледање. Ово правило нарочито важи у ситуацијама када комуникација још увек није успостављена - уколико ваши погледи буду пренападни постоје велика вероватноћа да ћете другу страну уплашити и одгурнути од себе! Уколико сте већ успоставили комуникацију, погледи могу бити дужи и интензивнији, али уз опрез - веома је важно да их друга страна не протумачи као неку врсту напада на њену личност или лични простор.

Лагани додири у ОК, али немојте претеривати

Приликом флертовања, уколико видите да је и друга страна заинтересована, мало физичког контакта може бити од велике користи - не само да ће атмосферу додатно опустити, већ ће придодати и трунчицу заводљивости и сексипила. Наравно, само уколико то не прелази границе пристојности и не чини да се ваш саговорник осећа непријатно или на неки начин нападнуто. Лагани додир по руци, раменима или леђима вам може доста тога рећи - уколико друга страна одреагује тако што склони вашу руку, врло вероватно да није заинтересована за даљу комуникацију у том духу. У том случају се обавезно извините и престаните. Али, ако вам саговорник узврати додир, то значи да јој разговор итекако прија и да су необавезни, лагани додири сасвим добродошли.

Немојте флертовати уколико сте превише попили

Иако ће се већина одлучити да приђе некоме ко им се допада тек када попију коју чашицу више, овакав потез може бити веома погрешан. Пре свега јер у стању алкохолисаности можете рећи нешто што не треба, што друга страна може протумачити погрешно. Осим тога, никоме није пријатно да разговара са особом која је попила превише, која се тетура или заплиће језиком док прича, која не може да контролише колико гласно прича или која, у најгорем могућем сценарију, од количине алкохола полако губи тло под ногама. Дакле, једно до два пића је сасвим довољно, не треба претеривати.

Не досађујте дан након журке

Уколико сте са особом са којом сте флертовали на журци разменили бројеве телефона, увек можете пустити поруку како бисте даље наставили да комуницирате. Штавише, ако сте заинтересовани за даљи развој ситуације овакав гест је и више него пожењан. Али, никако јој немојте досађивати и звати и писати читав наредни дан! Имајте на уму да друга страна можда жели да се одмори, проведе време са својом породицом и пријатељима или се једноставно дан након журке посвети себи и неким својим хобијима. Осим тога, никако немојте наваљивати или слати поруке непримереног садржаја како бисте привукли пажњу - не само да овако нешто није културно и прихватљиво, већ се може протумачити и као сексуално узнемиравање. А то никако не треба себи да допустите.

image