Магазин

Бела сукња из уводне шпице серије "Секс и град" се продаје на аукцији

Кратка балетска бела сукња од тила у којој се Кери Бредшо, главна јунакиња познате серије "Секс и град" појављује у легендарној уводној шпици, биће у понуди на аукцији у Калифорнији следеће недеље. Процењује се да ће да се прода за између 8 и 12 хиљада долара, али велики љубитељи серије верују да ће достићи много већу цену.
Бела сукња из уводне шпице серије "Секс и град" се продаје на аукцији© Youtube Screenshot/DevilPrada21

Иако можда нисте гледали серију "Секс и град", сигурно вам је позната уводна шпица у којој Кери Бредшо, коју тумачи Сара Џесика Паркер, хода улицом Њујорка, посматра рекламу за своју колумну на аутобусу, али је он на крају попрска. Један од главних "актера" у овој сцени је њена балетска бела сукња од тила, која визуелно привлачи пажњу и деценијама представља један од најпознатијих модних симбола серије, али и популарне културе. 

Аукција ће се одржати 18. јануара у аукцијској кући "Џулијанс аукшенс", у којој је прошлог месеца продата хаљина принцезе Дајане за рекордну цену. Поред сукње, у понуди ће бити и одевни комади глумица као што су Одри Хепберн, Елизабет Тејлор и многе друге. 

Интересантно је да је ова сукња постала заштитни модни знак серије, али је Патришу Филд, костимографкињу серије, коштала свега 5 долара у једној непознатој продавници одеће.

"У корпи пуној одеће на распродаји, то јест комада од прошле сезоне који више нису популарни, бели тил је вирио, као пена настала од "мора" ове бачене одеће," описала је Филд у својој књизи "Pat in the City: My Life of Fashion, Style and Breaking All the Rules", у којој је описивали свој креативни опус.

"Мислила сам да ће сукња одговарати Сари Џесики Паркер, јер је била балерина у прошлости. Поред тога, сукња је била весела, необична и неочекивана, као и сама серија "Секс и град"," додаје Патриша.

Сукња од тила се још једном појавила у филму "Секс и град" 2008. године, док је Кери због селидбе правила селекцију ствари које ће понети у нови стан . "Њене пријатељице, Саманта, Шарлот и Миранда су јој говориле шта треба да сачува, а шта да баци, а за ову сукњу су рекле да дефинитивно треба да је задржи," пише на официјалном сајту аукцијске куће.

У опису се додаје да је ово једна од укупно пет сукњи које су биле искоришћене за снимање уводне шпице.

image
VV inauguration
banner