Магазин

Ова реченица на разговору за посао гарантује успех - послодавци воле да је чују

Добро написана радна биографија са релевантним искуством вероватно ће нас довести на врата интервјуа за посао. Уколико заиста желимо да га добијемо, потребно је да убедљиво објаснимо зашто смо најбоља особа за ту улогу. Јасно је да то није лак задатак, али према мишљењу стручњака за каријеру, постоје моћне фразе које будући шефови воле да чују, те их ваља искористити.
Ова реченица на разговору за посао гарантује успех - послодавци воле да је чују© Tima Miroshnichenko/pexels

Често можемо да прочитамо или погледамо на интернету како треба да се припремимо за разговор за посао. У мору савета, налећемо на оне како да се обучемо, како да причамо, која питања да поставимо будућем послодавцу.

Такође, битно је и шта кажемо о самој позицији на коју конкуришемо, те нас експерти саветујемо да у разговору "провучемо" ову реченицу "Једна ствар која ме покреће у вези овог посла је...". Стручњаци за развој каријере истичу да ће нам она помоћи да се издвојимо од других кандидата.

Шта заправо овом фразом поручујемо будућем шефу

Интервјуи за посао заправо манифестују неуравнотежене снаге - другим речима, ми желимо позицију и морамо да импресионирамо менаџера, нервозни смо, док он само поставља питања и слуша нас. Када користимо ову фразу, суптилно му преносимо да нам није очајнички потребан посао. Она показује да смо страствени, радознали и способни кандидат који је искрено заинтересован за оно што посао подразумева.

Окретањем сценарија не тражимо од послодавца да буде заинтересован за нас, већ му стављамо до знања шта нам је занимљиво у вези са будућом радном улогом. Ова суптилна промена снаге може само да помогне да стекнемо предност, пише Си-Ен-Би-Си.

Спремни за изазове

У почетку, послодавац једноставно тражи компетенцију. Дакле, када изразимо шта нас заправо покреће у вези ове позиције, показујемо ентузијазам који не само да каже "ја могу да радим овај посао", већ наглашава да смо спремни за изазове који долазе. Послодавци желе кандидате који не траже само посао, већ имају добро вољу да постану део тима. Зато ова фраза успоставља везу између нашег напредног размишљања и потенцијалних доприноса које можемо дати, а по врх свега оставља трајан утисак.

Користећи ову реченици свакако ћемо се издвојити од осталих кандидата.  Јер, показујемо да знамо детаље позиције за коју аплицирамо и да смо размишљали о томе како се потенцијали посао уклапа у наше жеље и циљеве.

image