Магазин

Уз помоћ овог трика ће ваши пешкири увек бити мекани

Ма колико квалитетни да су пешкири које сте купили, услед коришћења и честог прања они након неког времена изгубе мекоћу. Стога није згорег знати за један трик који ће влакна пешкира вратити у првобитно стање.
Уз помоћ овог трика ће ваши пешкири увек бити мекани© Canva / innadodor

Већ након неколико прања пешкири, које сте купили јер су вам на додир деловали мекано и пуфнасто, изгубе та својства. Разлога за то може бити неколико: тврда вода, каменац који се наталожио у бубњу веш машине, прљавштина која се није добро опрала, па чак и омекшивач (парадоксално, али истинито).

Због тога многе домаћице приликом прања пешкира у простор за прашак додају и алкохолно сирће, које због своје киселости разграђује каменац и помаже у отклањању нечистоћа. Међутим, ова тактика не функционише баш увек и онако како ми то замишљамо.

Само 10 минута у машини за сушење 

Захваљујући објави једне жене, Стефани Донован, домаћице више не морају да брину о овом проблему. "Користим омекшивач, али увек убацим пешкире у машину за сушење веша на само 10 минута. Након овога, пешкири су увек изузетно мекани, као и првог дана."

Оно што је важно имати на уму јесте температура сушења осетљивог веша. Како се нежна влакна пешкира, која им и дају мекоћу, не би оштетила приликом сушења, потребно је подесити температуру на ниже вредности.

Данас је већина веш машина са комбинованим функцијама, односно, оне су и машина за прање и машина за сушење веша. Код такве беле технике, поједини режими прања већ садрже и сушење веша, те премештање из једног у други уређај није неопходно.

Природно осушеним пешкирима такође можете вратити мекоћу

Након природног сушења на свежем ваздуху, пешкири због тврде воде и омекшивача који се користи приликом прања, често буду груби и храпави. Како бисте то избегли, а ипак задржали рутину која вам највише одговара, у помоћ опет прискаче машина за сушење.

За разлику од предходног примера, овде је довољно само 5 минута. Убаците већ суве пешкире у машину и укључите режим сушења на само 5 минута на ниским температурама. Ово ће повратити мекоћу влакнима и учинити да она поново буду пуфнаста.

image