Магазин

Песмa за Евровизију: Одржано прво полуфинале, ево ко пролази даље

Прво полуфинале "Песме за Евровизију" одржано је синоћ, где је наступало 14 такмичара. Ипак, у финале избора за српског представника на "Еуросонгу", прошло је само њих осморо.
Песмa за Евровизију: Одржано прво полуфинале, ево ко пролази даљеNone © RTS

Сви љубитељи "Евровизије" са нестрпљењем чекају ову значајну музичку манифестацију која ће се ове године одржати Малмеу. И док Србија чека свог финалисту, такмичење иде корак по корак, те је завршено прво полуфинале.

У преносу уживо на Првом програму Радио-телевизије Србије (РТС), сабирањем смс гласова гледалаца и стручног жирија, на основу пола-пола, бирало се између 14 представљених песама.

У финале "Песме за Евровизију" прошли су:

Христина - "Бедем"

Лена Ковачевић - "Зови ме Лена"

М.ира - "Перцепција"

Bojana & David - "No No No"

Бресквица - "Гнездо орлово"

Марко Мандић - "Дно"

Кени није мртав - "Дијаманти"

Зорја - "Лик у огледалу"

Друго полуфинале следи 29. фебруара, када ће бити изабрано додатних осам такмичара, за укупно 16 колико ће се наћи 2. марта у финалу "Песме за Евровизију", где се бира представник Србије који иде у мају на "Песму Евровизије" у шведски град Малме.

Програм су водили глумац Славен Дошло и лице РТС-а Драгана Косјерина, док су се из "зелене собе" са извођачима укључивали Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

РТС је најавио да ће свој део приход од смс гласова све три вечери дати удружењу Звончица за помоћ деци оболелих од малигних и ретких болести.

image