Магазин

Месечни хороскоп за март 2024. године

На корак смо ближе до пролећа. На уласку у март сачекују нас Сунце, Меркур, Сатурн и Нептун у знаку Риба. У знаку Бика су Јупитер и Уран, у знаку Шкорпије је Месец - а у Водолији су Плутон, Марс и Венера. Март ће бити месец дуалности. С једне стране ће постојати надахнуће, с друге - губитак мотивације. С једне стране љубав, с друге - тајна или разочарење. С једне стране јака енергија, са друге - енергетски падови и застој.
Месечни хороскоп за март 2024. године© freepik/montypeter

У периоду од 3. па до 10. марта прво Венера, а затим и Марс улазе у квадратни аспект са Ураном. Док ће аспект Венере и Урана указати на нестабилност и потребу за ризиком у новчаним токовима, по питању љубави ће донети некима варнице страсти и уласке у необичне односе/комбинације/афере, а другима љубавне грешке, нестрпљивост и нагле пресеке. Квадрат Марса са Ураном ће указати на потребу за побуном, снажну реакцију на притисак, опасне ситуације, деловање у афекту, наглост.

Тог 10. марта имамо и млад Месец у знаку Риба у секстилном аспекту са Ураном који говори о променама, али најпре оним које крећу унутар нас. Дани јаке интуиције, креативности и надахнућа. Истог дана и Меркур прелази у знак Овна (где га очекује ретроградни ход, али током априла), указујући на снагу мисли и речи, оштроумност, проницљивост. Разговори ће бити страствени, нећемо дати на себе, лако ћемо упадати у ватру.

Дан касније, 11. марта Венера прелази у знак Риба - место своје егзалтације - место најдубљих осећања, али и највећих тајни. Пред нама су дани великих емотивних заноса, романтике али и јаких чулности и тајних љубавних афера.
Сунце прелази у знак Овна 20. марта, а ми улазимо у пролеће. Пар дана касније - 23. марта Марс прелази у знак Риба. Пошто је Марс планета која говори о нашем циљу, усмерењу и енергији, његов транзит кроз водени знак Риба може донети осећај да не успевамо да контролишемо ситуације које су нам од важности, да нисмо сигурни шта желимо, а да се наша расположења и мотивација, као и организација константно мењају и варирају.

Помрачење и пун Месец у знаку Ваге очекује нас 25. марта. Фокус ће бити на односима - поготово оним који у последње време нису стабилни, где може доћи до неког вида суочавања у смислу "шта је оно што желим, а шта је реално". Као што се неке релације (није важно да ли су оне емотивне, пословне, породичне, пријатељске итд) сада могу опоравити и пронаћи заједничко решење и пут на даље, такође ће бити и оних односа у којима ће бити ситуација које је тешко превазићи. Генерално гледано, можемо у овом периоду осећати да не постоји баланс у нашем животу.

Генерално гледано, март ће бити месец дуалности. С једне стране ће постојати надахнуће, с друге - губитак мотивације. С једне стране љубав, с друге тајна или разочарење. С једне стране јака енергија, са друге енергетски падови и застој. Обзиром да нам је ово месец у којем се, макар календарски, сусрећу зима и пролеће и мешају своје утицаје, није ни чудно што он делује толико нестабилно и са осцилацијама. Знате оно што зову пролећним умором или пролећном летаргијом? Па, некако ми делује да ћемо сви ми у мањој или већој мери током марта проћи кроз оваква или слична стања.
Срећно!!!

Ован

Љубав
У март улазите са активном, али прилично немирном енергијом. Са једне стране, ово ће донети прегршт занимљивих тренутака са партнером, јер ћете бити инспирисани на акцију и на тражење начина да заједнички уживате, путујете, дружите се. С друге стране пак, сигурно је да ћете умети да "иницирате" и по који нестабилан или тензичан моменат. У другом делу месеца су ваше промене расположења наглашеније - може постојати забринутост, љубомора, или појачана емотивност. Неки односи ће се наћи на раскрсници, неки ће парови одабрати пут заједништва или дубљег повезивања, неки ће кренути пут одвајања. Слободни Овнови - страствен и интензиван период са много активности, дружења, забаве. Биће лако ући у авантуру, тајну љубавну причу, биће лако заљубити се, али ће бити лако и то да вам прошлост поново заголица машту.

Посао
Заокупирани сте озбиљним пословним плановима за које сте свесни да имају будућност, али постоји нервоза зато што се они одвијају сувише споро или уз препреке. Од краја прве декаде месеца покрећете се интензивније ка својим циљевима што ће довести до већих помака у пословном, али и у финансијском сектору. Други део месеца може изнедрити нове, доста успешне сарадње, а поједини Овнови у том периоду могу изабрати промену радног места, прекид пословног партнерства или улазак у приватне воде.
Здравље
Осетљивост респираторног тракта, подложност вирусним и бактеријским инфекцијама. Улазак Сунца у ваш знак у последњој декади месеца ће донети пораст виталности.

Бик

Љубав
Иако је прва декада месеца помало нестабилна, она може донети занимљиве тренутке са вољеном особом. Направите искорак из свакодневице, продрмајте рутину и донесите више заједничког уживања. Остатак месеца је доноси јачање блискости, већу емотивну повезаност између партнера и вас. Пред вама је један стабилан љубавни период. Док неки парови могу почети да кују заједничке планове за будућност, други ће унети позитивне промене, дах свеже енергије кроз више заједничких излазака, дружења, путовања. Слободни Бикови - појачан друштвени живот и нова познанства су актуелни током прве декаде марта. Нека од ових познанстава могу постати значајни за вас, што ће бити посебно видљиво у остатку марта, који је изузетно повољан за почетке нових љубавних прича. И то оних обећавајућих, које ће трајати.

Посао
Значајан пословни месец - можда ће његова динамичност у првих десетак дана марта бити "мало превише" за вашу мирну природу, али ће вам зато донети истицање у пословној сфери и интегритет. Остатак марта је мирнији - пословни токови се одвијају редовно, а ви имате прилику да покажете праве резултате. Зато није чудно што ће некима од вас баш последња декада марта донети велику пословну промену или понуду којој је тешко рећи "не". Пораст обавеза је известан, али умећете да идете у корак с њима.

Здравље
Више се релаксирајте, одмарајте и опуштајте у првој декади месеца која вам може донети и тешкоће са респираторним трактом. Остатак марта је стабилнији у здравственом смислу.

Близанци

Љубав
Нисте незадовољни тренутном ситуацијом у партнерским односима - постоји повезаност и разумевање, а постоји и потреба за више заједничких тренутака који су испуњени опуштеном енергијом и активностима које вам обома пријају. Ок, можда је присутно нешто више менталног и физичког умора код вас, али и ту ће ситуација кренути на боље од уласка у другу декаду марта. Имаћете периоде у којима се осећате потпуно сигурно и стабилно са вољеном особом, као и оне у којима постоји одређени ниво нервозе али суштински, пред вама није лош месец за емотивне односе. Та шареноликост ће учинити да однос са вољеном особом буде динамичан, а не равна црта. Слободни Близанци - није ни мало лош тренутак да уживате и будете окружени људима који вам пријају. Постоји простор за нове љубави, али и за мало "пребирања" по прошлости.

Посао
Претходни месец је донео озбиљне пословне активности, али и притисак обавеза на вас. Овај март гледамо као природни наставак онога што је почело да се одвија током фебруара - прилив енергије и борбености по питању посла ће посебно бити наглашен од уласка у другу декаду месеца. Промене су актуелне од половине марта - некима од вас доносе напредовање (које је скопчано са повећањем обавеза и одговорности), некима побољшање у финансијском сектору, а некима почетак дугорочних пројеката.

Здравље
Нешто наглашенији умор. Потребно вам је више квалитетног сна, али би било добро и да се више физички активирате. Почетком месеца су могуће прехладе, остатак марта - алергије, синуси.

Рак

Љубав
Ваша осећања и расположења кроз однос са вољеном особом ће бити у фокусу током целог марта. Неки пут ће то бити мирно, топло и прозирно језерце емоција у којем ћете се осећати ушушкано и сигурно. Неки пут ће бити и таласа несигурности, страхова или пак враћања на прошле теме и питања која вас на кратко могу преплавити. Посебно други део месеца доноси те наглашеније осцилације - не бих рекла да ће бити иоле конкретнијих, озбиљнијих проблема између партнера и вас  али ће бити немира, који јесу решиви јер ипак су тренутно емоције и осећај повезаности на првом месту. Слободни Ракови - потреба за сигурном љубавном луком је изражена код вас током марта. Нове љубавне прилике постоје (неке од њих су заиста добре, али биће и оних које само носе авантуру), али ће бити присутна и потреба за обновом неких односа.

Посао
Немиран, али профитабилан и успешан месец је пред вама. Можда ћете током прве декаде месеца бити без правог фокуса и организације, можда ће се све везано за посао одвијати уз доста препрека и отежања али од уласка у другу декаду марта ваша се организација поправља и усмеравате се на циљеве или остварења планова. Ужурбаност ће постојати, али ћете успевати да ухватите корак и будете ефикасни и ажурни. Већа профитабилност иде Раковима који сарађују са иностранством, у образовању или у јавним установама.
Здравље
Респираторни проблеми су актуелни у првој половини месеца. Други део марта може донети осетљиве синусе, главобољу или метеоропатске тегобе.

Лав

Љубав
Испуњен дешавањима и активан, али са друге стране и помало изазован период је пред слободним Лавовима. Дружења и позитивних контаката који вам пријају ће бити свакако, а са неким од ових особа бисте могли и емотивно да се повежете...или да вам макар пробуде ону страсну, ватрену компоненту. Изазови леже у вашој емотивној рањивости током марта, што код неких од вас може донети таласе меланхолије или чак потребу да се окрену ка прошлости, док би поједини Лавови били склони уласку у тајне или превише компликоване односе. Што се заузетих тиче - динамичан период са вољеном особом. Биће ту и изузетно лепих момената, али ће бити и тренутака у којима би обоје требало да научите да подигнете ручну кочницу и да не дозволите да тензије ескалирају. Повољан месец за путовања, дружења, изласке.

Посао

Промене у плановима, нагли преокрети, изненадне ситуације и потреба да савладавате ствари у ходу биће више него присутни током већег дела марта. Брзина и квалитет решавања зависиће од ваше способности да објективно сагледате ситуацију, направите одређене уступке и будете фокусирани на крајњи резултат. Пораст обавеза је известан, али сте ви већ од краја прве декаде марта у неупоредиво бољој енергетској фази и умећете да се на прави начин изборите са њима. Финансије су нешто боље, могућност додатних зарада.

Здравље
Бољи здравствени период је пред вама. Ниво стреса јесте појачан, нарочито у првом делу месеца а старији припадници знака могу бити склони вирозама, прехладама, алергијама или метеоропатским тегобама.

Девица

Љубав
Неки вид промене ће бити актуелан у партнерским односима, јер сте у озбиљном периоду који тражи дефинисање, сређивање, чишћење. Па ћемо тако имати парове који ће кроз март проћи у много бољој енергији са вољеном особом, све уз појачану блискост, разумевање и обострану подршку. Исто тако ћемо имати парове који ће издефинисати правац везе и кренути ка уозбиљнијој, полако али сигурно. Но, биће и оних парова који ће овај период искористити да реално сагледају стање ствари, да евентуално покушају да направе позитивне промене, а ако то не буде функционисало - да крену ка правцу одвајања. Слободне Девице имају пред собом активан љубавни месец. Као што ће неки од вас тражити забаву, дружење и флерт, биће и оних који ће тражити стабилност и трајност у љубави. Свако ће пронаћи оно што тражи.

Посао
Ви сте већ неко време у таквом пословном периоду који вам не дозвољава да предахнете и опустите се на иоле дужи рок, али који вам са друге стране гледано  доноси озбиљне пословне помаке и добре резултате. И такав период ће се само наставити током марта. Што би се рекло - нема одмора док траје обнова. А у вашем случају - нема одмора када правимо темељ и одскочну даску за будућност. Организујте се добро, јер све су обавезе сада хитне, сви договори важни. Знатно повећање финансија.
Здравље
Ниво стреса је повишен. Зато вам је потребно више одмора, релаксације али и физичких активности и боравка у природи, као и редовна и квалитетна исхрана. Можете имати проблеме са спавањем, главобоље, прехладе.

Вага

Љубав
Још од јесени прошле године и преласка месечевих чворова у ваше и партнерско поље Ваге су ушле у значајну емотивну фазу која треба да изнедри промене које су вам неопходне. Пун Месец и помрачење које се дешава у вашем знаку током марта, као и помрачење Сунца у партнерском пољу током априла, само су показатељи да те промене сада хватају свој пуни темпо и правац. Док ће код неких парова и овај и наредни месец донети значајне одлуке по питању будућности односа или помоћи да се стабилизујете као пар, решавајући текућу проблематику на прави начин,  биће и оних емотивних релација које брзим кораком иду ка крају и одвајању. Ви лично током марта постајете свесни шта је оно што истински желите - бирајте мудро и нека вам је срећан пут. Слободне Ваге - први део месеца вас јако љубавно активира, па су нови емотивни почеци итекако могући. Имате ви шансе за љубав и у остатку месеца али се оне више везују за пословни сектор или за компликоване, чак и тајне емоције.

Посао
Иако је што се резултата тиче - март изузетно повољан по вас, не можемо порећи да ће истовремено бити прилично захтеван. Ићи ће се из крајности у крајност и када је ваша енергија у питању (од мотивисаности, надахнућа и позитиве – до падова, умора, летаргичности, чак и лењости) и када је у питању радна атмосфера, средина и однос са колегама и сарадницима (од разумевања, уклапања, подршке – до лоших односа, нервозе, грешака, слабе организације посла). Фокусирајте се, не журите и увек имајте на уму крајњи циљ. Финансијским сегментом ћете бити више него задовољни и поред трошкова (које не можете избећи).

Здравље
Могућ је пад имунитета баш због великог менталног и физичког трошења кроз посао и обавезе. Будите одговорнији према себи - и по питању исхране, одмора али и рекреације.

Шкорпија

Љубав
Улагаћете љубав, новац, време и енергију у породични сектор - неко зато што жели, а неко зато што мора. Па ће тако неки брачни парови (или они који живе заједно) реновирати простор, правити промене, улагати у дом, уживати у пријатељским посетама и забавама, отпочињати заједнички живот, а други ће имати тензију, променљива расположења и немир. Но, чак и ови "немирни" парови могу пронаћи заједнички језик и решење и то од уласка у другу декаду месеца. Генерално гледано - Шкорпије се могу осећати "затрпано" дешавањима у разним животним секторима, што ће се одразити и на однос са вољеном особом. Ипак, емоције су доста јаке током марта и могу помоћи у решавању евентуалних проблема. Слободне Шкорпије - потреба за љубављу је наглашена од друге декаде месеца па на даље. Новопокренуте приче биће проткане интензивним емоцијама, али обећавају трајност и припадање. Неки од вас суочиће се са прошлим љубавима (или понављањем емотивних образаца) у другом делу месеца.

Посао
Доста нервозе и неорганизованости ће бити присутно током прве декаде месеца у пословном сектору. Обавеза је пуно, а све их треба завршити на време – па су могуће и тензије са колегама и сарадницима. Од уласка у другу декаду марта амбиције и потреба за доказивањем се додатно буде – иако је ово изузетно продуктиван период по вас – и даље ћете повремено имати проблема са организовањем обавеза јер ћете у жељи да се истакнете прихватати нова и нова задужења. Финансије су у успону у другом делу месеца.
Здравље
Бићете склони да идете до крајњих граница (па и преко њих) што може довести до енергетских падова, а самим тим и до пада имунитета.

Стрелац

Љубав
Уколико сте у браку или живите са партнером, март вам даје прилику да потенцијалне проблеме и тешкоће из претходног периода коначно разрешите и поправите односе. Нико не каже да ће то бити лако - мораћете да се суочите и са сопственим грешкама и погрешним поступцима и потрудите се да их исправите. Уколико сте у вези - март је доста повољан по ваш однос. Више ћете уживати у заједничким активностима и акцијама, проводити више времена заједно, можда се одлучити и на краће путовање и одмор. Да, породични сектор ће вам одузимати један добар део енергије али имаћете подршку вољене особе. Што се тиче слободних Стрелчева - добар период за дружење, забаву, флерт, страст, љубав. Нови емотивни почеци су више него извесни. Друга половина месеца може некима од вас вратити прошлост у мисли или вам пак донети особу са којом постоји израженија разлика у годинама или од које сте физички удаљени.

Посао
Видели сте да је у претходним месецима пословни сектор показивао знаке велике ужурбаности, повећања обавеза и повремене хаотичности. Ништа посебно другачија ситуација неће бити ни током марта, с тим што ћете се ви нешто лакше сналазити у свему томе јер ћете имати више енергије и ентузијазма. Избегавајте тензију у колегијалним и сарадничким односима, онолико колико је то у вашој моћи. Такође, пазите да у превеликој журби не направите грешке и тако себи "обезбедите" додатни посао. 

Здравље
Бићете подложни респираторним тегобама, али и повредама, и то током прве декаде месеца. Покушајте да се боље организујете и дате себи више простора за одмор и опуштање.

Јарац

Љубав
Ово је одличан период да се у оним емотивним релацијама које су стабилне додатно изгради поверење, блискост, разумевање али и да се разговара о будућности односа и потенцијалним озбиљнијим корацима у том правцу. Сигурно је да ћете са вољеном особом имати један активнији и динамичнији период који ће вам обома пријати. Уколико је пак ваш однос са партнером имао неке неповољне фазе или тешке теме у претходном периоду сада је прави тренутак да се баците на њихово решавање. Оно што је битно јесте да обоје покажете и одлучност али и искреност, као и спремност да се суочите са сопственом одговорношћу за проблем. Нема разлога да се ситуације не реше у позитивном правцу. Слободни Јарчеви - многобројна дешавања, живост, динамика - то је оно што вас очекује током марта. Отворени сте за нове љубавне покушаје. Код појединих - сусрет или контакт са бившим партнером у другом делу месеца може поново покренути љубав. 

Посао
Нешто више обратите пажњу на финансије (на трошкове, ризике, али и потенцијална улагања) током прве декаде месеца. Добро одмерите и не залећите се. Што се пословног дела тиче - пред вама је један наглашено активан период који код неких Јарчева може донети и веће пословне помаке током последње декаде месеца (причамо о новим понудама, али и о унапређењу или добијању озбиљних пројеката). Пред вама је месец са мноштвом прилика за напредовање, промену, озбиљне договоре и сарадње.

Здравље
Респираторни систем ће бити нешто осетљивији током целог марта, могуће су прехладе и вирозе, али и алергије.

Водолија

Љубав
Пред вама је један прилично живахан месец, што ће вам са једне стране изузетно пријати јер ће однос са вољеном особом постати активнији, разигранији, са више кретања, заједничких акција и дружења. Са друге стране, та "живахност" ће бити присутна и кроз породични и пословни сегмент  на које ћете морати да обратите доста пажње и који ће вам одузимати велику количину времена. Зато није чудно што ћете повремено имати осцилације у расположењима и унети нервозу у партнерски однос. На сву срећу, ти нервозни моменти су сада пролазни и не наносе никакву штету вашем односу. Слободне Водолије - ви ћете највероватније протрчати кроз овај месец са осмехом на лицу. Кретаћете се међу занимљивим људима и привлачити пажњу. Итекако су могућа значајна нова познанства која вас воде ка љубави.

Посао
Велики фокус током овог месеца је на вашим финансијама. Прилива ће бити више него иначе, зарадити хоћете али би било добро да успут научите да на прави начин располажете новцем. Можете се повремено осећати као да сте банкомат и да избацујете новац на све стране - мало за кућу, мало за члана породице, мало на партнера....мало на сто неких других, можда и непотребних ставки. Што се посла тиче,  ако сте мислили да је фебруар ужурбан, сад ћете видети како март уме да "нагари" и убаци вас у шесту брзину.

Здравље
Обратите више пажње на исхрану, јер су неке промене евидентно неопходне. Такође, респираторни систем може повремено бити осетљив, а требали бисте да водите рачуна и о повредама.

Рибе

Љубав
До краја прве декаде месеца немир и нервоза ће бити наглашено присутни код вас. Борићете се сами са собом, неспремни да се отворите партнеру и кажете шта је то што вас истински мучи. Савет је да не стварате себи притисак а партнеру главобољу (јер му неће бити јасно зашто се повремено повлачите или зашто сте нервозни) већ да искрено и отворено комуницирате. Јер, партнер јесте на вашој страни, можда и више него што мислите. Но, нећемо занемарити да постоји могућност да поједини припадници овог знака крију тајни флерт са неким. Ако је такав случај код вас, онда гледајте шта ћете и како ћете. Слободне Рибе - уколико сте у претходном периоду започели нешто што бисмо најпре могли назвати необавезним односом, доћи ћете до једног вида раскрснице - или ће се однос прекинути, или ћете пак наставити кроз јавну везу. Генерално гледано, ваша љубавна срећа ће кренути да се поправља од уласка у другу декаду месеца. Могућа је обнова неких партнерских односа, али евидентно је да ћете бити отворени и за нове љубавне приче.

Посао
Рибе могу бити нервозне и због тога што новац брзо одлази и што имате пуно непланираних трошкова. Стање ваших финансија ће кренути полако да се поправља у другом делу месеца и сигурно је да ћете бити задовољнији него у фебруару. Што се пословног дела тиче - неорганизованост је јако присутна током прве декаде месеца. Превише обавеза а премало времена да се оне квалитетно заврше, па су могуће и грешке. Остатак месеца је повољнији, ви ћете имати више енергије и бољи фокус, па и боље резултате. 

Здравље
Рибе које болују од хроничних болести могу имати активацију тих тегоба током марта. Генерално гледано - потребно је да више обратите пажњу на стање свог организма и да не идете преко својих граница.

Хороскоп приредила астролог Олга Савић , venerasapapilotnom.com

image
VV inauguration
banner