Магазин

Посао на "крају света": Траже се радници на Антарктику, послодавац обећава авантуру живота

Британска добротворна организација тражи кандидате за посао на Антарктику. Отворено је више позиција, али наглашава се да је намењен за људе који не кукају због хладноће и буке, као и особу која ће пребројавати пингвине. Такође, нема тоалета или текуће воде, а погодности су... па, авантура која се доживљава једном у животу, предели који одузимају дах и наравно, комшије пингвини.
Посао на "крају света": Траже се радници на Антарктику, послодавац обећава авантуру живота© Pixabay

Организација UK Antarctic Heritage Trust расписала је конкурс за слободна радна места на "крају света". Саопштено је да се на Антарктику траже "страствени авантуристи спремни да се суоче са животним изазовом" у пословима који укључују рад у музеју, пошти и продавници сувенира. Такође, у потрази су за особом која ће да пребројава пингвине. У опису огласа пише да ће кандидати који добију посао живети и радити у бази 'А' у Порт Локроји на острву Гоудиер, које је величине фудбалског терена, пише Гардијан.

Тренутно се у овом месту налази Брди Мартин Вест која је из прве руке описала како изгледа да се живи и ради у једном од најизолованијих радних окружења на планети: "Иако се приближава крај нашег боравка овде, још увек имамо чаролију да гледамо напоље и видимо стотине пингвина као и грбаве и мале китове како пролазе. На једној страни острва имамо највеличанственији планински венац, а на другој страни имамо глечер са сантом леда. То је заиста сирова природа и запањујуће лепа", каже и додаје да "пингвини и ветар праве буку".

Постоје и услови који се траже

Пријаве могу да остваре само становници Уједињеног Краљевства, а потенцијални кандидати би почели са обуком у августу.

"Успешни кандидати морају да буду отпорни, физички спремни, еколошки свесни и спремни на за изазов да проведу пет месеци далеко од куће. Ово је јединствена прилика да живите у средици који чини да осећате чисто страхопоштовање и чуђење, где су пионирске генерације отишле пре нас и направиле револуционарна открића о нашој планети", Камила Никол, извршна директорка добротворне организације.

image