Свет

Геј пингвини у Аустралији уче децу о "другачијим породицама"

Убрзани курс о птичјој сексуалности намењен је ученицима млађим од осам година, наводи се у материјалима које је поделила аустралијска организација учитеља
Геј пингвини у Аустралији уче децу о "другачијим породицама"Getty © Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images

Учитељска федерација Новог Јужног Велса сарађује са акваријумом у Сиднеју на развоју ЛГБТК наставних планова због њихових "геј генту пингвина". 

Генту пингвини у акваријумима су последњих година постали својеврсне "геј иконе", а један лондонски акваријум је пре неколико година објавио да је лезбејски пар пингвина добио "родно неутрално младунче". 

Аустралијска организација наставника је у саопштењу на Фејсбуку најавила да је направила шест планова часова "заснованих на хомосексуалној вези пингвина", које ученици могу да заврше или на предавањима, илу у акваријуму "Си лајф Сиднеј". 

Убрзани курс о птичјој сексуалности је намењен ученицима млађим од осам година, наводи се у материјалима које је поделила организација учитеља. 

Пингвини Меџик и Свен су, како се наводи, 2018. године почели да развијају снажну везу и пре сезоне парења су постали нераздвојни.

Како је тада навео "Вајс Аустралија", двојица пингвина су били у моногамној вези још откад је Свен запросио Меџика понудивши му камен у облику срца.

"Од тада су били нераздвојни, стално су се гегали около и ишли заједно на пливање. Поред тога, очајнички су желели да одгаје малог пингвина", писао је "Вајс Аустралија". 

Особље акваријума је "заљубљеним геј птицама" дало лажно јаје како би се вежбали пре него што су им поверили право јаје узето од хетеросексуалног пара који је имао два. 

Акваријум "Си лајф Сиднеј" је након тога објавио да се пару излегло младунче које су назвали "Свенџик". 

Аустралијски учитељи су се и раније удруживали са акваријумом како би у наставни план, захваљујући геј породици Свена и Меџика, уградили више ЛГБТ садржаја. 

Како се додаје, истополни односи примећени су међу генту пингвинима у зоолошким вртовима и акваријумима у Аустралији, Данској, Немачкој, Ирској, Великој Британији и САД, и они су неретко коришћени за подучавање најмлађих и промоцију догађаја "Поноса". 

Неки акваријуми су отишли ​​корак даље од проглашавања пингвина лезбејкама и гејевима, 2019. године "Си лајф Лондон" је саопштио да се родила бесполна беба генту пингвина.

То је, како се хвалио акваријум, био први пингвин на свету коме род није приписан, при чему су додали да је "потпуно природно да пингвини развију 'неродне' идентитете". 

"Наравно да пингвин нема родни идентитет. То је проклети пингвин! Има биолошки пол", написала је тада колумнисткиња "Тајмса" Џенис Тарнер. 

image